ADANA (AA) - Adana Sanayi Odası (ADASO) Başkan Yardımcısı Erdoğan Şire, kentin 2 milyar dolarlık ihracatını kısa ve orta vadede 5 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.

ADASO'dan yapılan açıklamada, Ekonomi Bakanlığı, Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) ve ADASO işbirliğiyle ADOSO Toplantı Salonu'nda düzenlenen ''Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri''nde konuşan Şire, ülke ve kent ihracatının arttırılması kapsamında KOBİ'leri ihracata yönlendirmeyi ve devlet desteklerinden yararlandırmayı hedeflediklerini ifade etti.

Ekonominin temel taşı diye nitelendirdiği KOBİ'lerin küresel rekabet ortamında finansman, likidite ve haksız rekabet gibi önemli zorluklarla karşı karşıya kaldığına işaret eden Şire, şöyle devam etti:

''Adana'nın 2 milyar dolarlık ihracatını 5 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz. Ekonomi Bakanlığı ihracatçılara destek olma anlamında önemli çalışmalar yapıyor. Dış ticarette teşvik programları ekonomik büyümeyi ve ihracatı destekleyecek önemli bir araç olarak tasarlanmıştır. 2023 hedeflerimiz kapsamında, finansal enstrümanların ve ticaret destek araçlarının arttırılması ve verimli kullanılmasının sağlanmasına hizmet eden bu bilgilendirme seminerini çok önemsiyoruz.''

Şire, özellikle bu programlardan bugüne kadar yeterince yararlanamayan KOBİ düzeyindeki firmaların önemli fayda sağlayacağına inandığını kaydetti.

Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Dış Ticaret Uzmanı Mehmet Soylu Güldalı da ihracatta firmalara sağlanan devlet yardımları hakkında bilgi verdi.

Adana'nın 5 milyar dolar ihracat hedefine ulaşması için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirten Güldalı, ''İhracatı arttırmak için pazar, fuar, marka ve tasarım gibi her türlü desteği vermeye hazırız. İşbirliği içinde, birlikte çalışarak 500 milyar dolarlık 2023 yılı ihracat hedefine ulaşacağımıza inanıyorum'' ifadelerini kullandı.