DİSK/Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Beysülen, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin 14 Ağustos tarihinde yapılan oturumunda ortaya çıkan manzaranın mükümet ile Memur-Sen'in danışıklı dövüşünü açık ettiğini belirterek, emeklilerin temsil edilmedikleri masadan çıkacak sonucu kabul etmeyeceklerini vurguladı.

Beysülen, 3 milyon kamu çalışanının yanı sıra 2 milyon dolayındaki memur emeklisi ile dul yetimlerine 2016 ve 2017 yıllarında verilecek haklarla ilgili görüşmede, emeklilerin temsil edilmediği masada nasıl oluyor da emeklilerin konuşulduğunu sordu. Beysülen, yazılı açıklamasında “Çalışanların sendikalarının üye olduğu ve sadece kendisine üye çalışanların adına söz söyleme yetkisi olan Memur-Sen, diğer konfederasyonlara, KESK, Kamu-Sen ve masaya oturamayan diğer konfederasyonlara üye kamu çalışanları için söz söyleme hakkını nereden alıyor?" diye sordu.

“12 Eylül 2010 Anayasa referandumunda kamu çalışanlarına ve emeklilere toplu sözleşme hakkı tanıyoruz dediğiniz, yandaş konfederasyon ile al gülüm ver gülüm taktiğiyle yapacağınız satış sözleşmesi midir?” sorusunu da yönelten Beysülen, şunları kaydetti: “Kimseyi kandıramazsınız özgür toplu sözleşme, her konfederasyonun, hatta her sendikanın kendi üyesi adına yaptığı serbest pazarlık ve gerekirse üretimden gelen gücün kullanılmasının sağlandığı ortamda yapılan sözleşmedir. Yıllardır söyledik, ancak duymayanlar için bir kez daha yüksek sesle haykırıyoruz. Emeklilerin temsil edilmediği bir masada, yandaş konfederasyonla yapacağınız sözleşme, Emekli-Sen üyelerinin kabulü değildir. Biz bu sözleşmeyi kabul etmeyeceğiz ve bu ortaoyununu bozmak için mücadelemize devam edeceğiz."