Antalya Ticaret Borsası'nın öncülüğünde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) desteğiyle bu yıl altıncısı 7-11 Ekim tarihlerinde düzenlenecek Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX, doğudan batıya yüzlerce ürüne ev sahipliği yapacak. Yöresel ürünleriyle bilinen Diyarbakır’da YÖREX'te yerini alacak.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sayar yaptığı açıklamada, Diyarbakır Ticaret Borsası, Karacadağ Kalkınma Ajansı ile Diyarbakır'ın ürünlerini Antalya'da tanıtacaklarını söyledi. YÖREX'i Anadolu'nun buluşma noktası olarak gördüklerini belirten Sayar, “Doğunun batıyı, batının doğuyu kucaklamasına katkı sunmak için, yöresel değerlerimizi sunmak için YÖREX'e katılıyoruz.” dedi.

YÖREX'teki Diyarbakır standında beş bin yıllık geçmişi olan Diyarbakır Surlarını ve surlarla bir bütün olarak kentin bir çok ihtiyacını karşılayan Hevsel Bahçeleri'ni tanıtacaklarını bildiren Ahmet Sayar, Diyarbakır'ın dünyaca ünlü kadayıfı ve coğrafi işaretli örgülü peynirini ziyaretçilere tattıracaklarını kaydetti. Sayar, el dokuma halılarınla da stantlarını renklendireceklerini aktardı.