İbrahim Dumankaya Holding şirketlerinden DKY İnşaat, Kartal’da yeni bir projeyi devreye alıyor. 220 milyon dolar yatırımla 21 bin 600 metrekare alana inşa edilen DKY Kartal adlı projede Adalar’ı gören daireler bulunuyor.

331 konutun yanında büroların ve Metro Cash & Carry’nin de yer alacağı proje; DKY İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer Dumankaya, Yönetim Kurulu Üyesi Savaş Dumankaya ve Genel Müdürü Tevfik Türel tarafından basın toplantısı ile tanıtıldı. Toplantıda Ali Dumankaya, konutların ilgi gördüğünü vurguladı. Dumankaya, "Bin civarında ön talep aldık. Bunların satılma ihtimali büyük. Sektörü ele aldığımızda ön talebin çok bir karşılığı yok. Yani 10 bin ön talep olduğunda 50-100’ü geçmiyor, satın almalar. Ama ben aldığımız tepkilerin olumlu olduğunu görüyorum. Medyada da tanıtımımız yapılacak, daha iyi olacak her şey. İyi bir proje koyduk, inşaallah meyvelerini alacağız." dedi.

Dumankaya, DKY Kartal konutlarının maliklerine 2017 Aralık ayında sunulacağını açıkladı.

DKY İnşaat Genel Müdürü Tevfik Türel ise proje ile ilgili detayları paylaştı. Her dairenin 5 ila 7 metrekare açılabilen ve kapanabilen balkonu bulunduğunu anlatan Türel, şunları ifade etti:

"Balkonlarımız gibi salonlarımız da geniş. Yani 2+1,5 daireden 6+1,5 daireye dek seçeneklerimiz var. 220 milyon dolar yatırım ile 21 bin 600 metrekare arsada Adalar’ı gören 331 konutumuz var. Yaşam yerimizde yeşil alanlar bol olacak. Ağaçlar, çimenler, çocuk oyun alanları olacak; yine bisiklet ve koşu parkurları, fitness yerleri olacak. Projemizde 3+1,5 daireler ve daha büyükleri için 2 taşıtlık otopark imkanımız, jeneratörlerimiz, tek yerden giriş ve 7-24 güvenlik gibi olanaklarımız bulunuyor ile aidatı en alt seviyeye çekme derdindeyiz."

Müşterilerine esnek ödeme imkanları sunacaklarını belirten Türel, "Burada yüzde 25 peşin ve peşinde yüzde 10 indirim yapıyoruz. Yine yüzde 25 peşin ve bakiye 24 ay ödeme ya da yüzde 5 peşinat ile esnek ödeme olanağı tanıyoruz. Metrekare fiyatlarımız da 3 bin 800 liradan başlıyor, 5 bin 700 liraya gidiyor. İlgiden gayet memnunuz 5+1,5 ve 6+1,5 daireler ön tanıtım sırasında satıldı. Biz bu satış kampanyasında 2+1,5, 3+1,5 ve 4+1,5 daireleri komple satışa sunuyoruz." açıklamalarında bulundu.

Gazetecilerin, "Neden daireleri 2+1 veya 3 +1 diye değil de 2+1,5 veya 3+1,5 olarak tanıtıyorsunuz." sorusuna Türel, şu karşılığı verdi:

"Her dairenin 5-7 metrekare balkonu var. Bu balkonlar açılabiliyor, kapanabiliyor. Balkonlarımızı normal balkonlardan büyük şekilde planladık, bunu kapanır hale getirdik. Bunu yaparak orada salon, mutfak ve balkon üçgeninde ilave yaşam alanı olmasını mümkün kıldık. Yani salona ilave buçuğumuz var. Bura yaz-kış oturulacak ilave bir alan. Onun için 1, 5diyoruz.."

Aidat miktarı ile ilgili soruları ise Türel, "Metrekare fiyatının 2 lira olmasını planlıyoruz." diye cevapladı.