Afşin Kaymakamı Faik Arıcan, kaymakamlıkta düzenlenen seminerde, DOĞAKA'nın ilk defa kamu kuruluşları dışında bir hibe çağrısında bulunduğunu söyledi.
     Afşin'in proje üreten bir ilçe olduğuna dikkati çeken Arıcan, ''Geçmiş yıllarda önder olma sıfatını da bilerek kaymakamlığımız, Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından DOĞAKA'ya bir çok proje ürettik. Proje çalışmalarına diğer kurumlarımızda dahil olarak güzel sonuçlar ortaya çıktı'' dedi.
    
     -Afşin'e yeni termik santral kurulumu-
    
     Türkiye'nin en büyük termik santralinin Afşin bölgesinde bulunduğunu belirten Arıcan, yeni kurulacak olan termik santrale vatandaşların kendini hazırlaması gerektiğini söyledi.
     DOĞAKA'nın ilk defa kamu kuruluşları dışında bir hibe çağrısında bulunduğunu anlatan Arıcan, şunları kaydetti:
     ''DOĞAKA tarafından gerçekleştirilen bu çalışma gerçekten önemli bir program. Afşin, tarım ve hayvancılık bakımından her olanağın olduğu bir ilçesi ama aynı zamanda da bir sanayi bölgesidir. Türkiye linyit rezervinin yüzde 40'ı bu bölgededir. Türkiye'nin en büyük termik santrali bu bölgede ve bunlara dahil olacak olan üç adet termik santral kurulacak. Yeni açılacak alanları çok iyi keşfedip bu alanlarda hibe çağrısı bulunan kurumlara müracaat etmemiz lazım.''
     DOĞAKA uzmanları İbrahim Yaşar ve Yusuf Köklü program kapsamında ticari esasa göre faaliyet gösteren KOBİ'lere ve kooperatiflere 40 bin ile 400 bin TL arası destek sağlandığını, destek programına ayrılan toplam kaynağın 30 milyon TL olduğunu kaydetti.
     Seminere, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, daire amirleri ile çok sayıda girişimci katıldı.