Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) tarafından bilgilendirme toplantısı düzenledi.

DOĞAKA Yönetim Birimi Başkanı Erdal İlbay, Yatırım destek ofisi toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda, 2014 Yılı Teknik Destek ve Doğrudan Faaliyet Destek Programları kapsamında bilgi verdi.

DOĞAKA'nın Doğrudan Faaliyet Destek Programıyla bölgenin kalkınmasını amaçladıklarını ifade eden İlbay, "Belirlenen alanlarda desteklenmesi kararllaştırılan projeler için 500 bin TL finans kaynağı aktarılacak. Program kapsamında destek almaya hak kazanan projelere 25.000 TL ile 75.000 TL arası kaynak sağlanacak. Programa son başvuru tarihi 26 Aralık 2014 başvuru sahiplerimiz projelerini elektronik başvuru ortamı olan KAYS sistemi üzerinden, elden, kargoyla ya da postayla yapabilirler" dedi.

İlbay, Teknik Destek Programı kapsamında ise geçici süreli uzman görevlendirilmesi veya danışmanlık hizmeti verileceğini sözlerine ekledi.

DOĞAKA Kahramanmaraş Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Ertuğrul Kazancı ise bu tür programların bölgesel kalkınma için önem arz ettiğini, bu nedenle kentin en üst düzeyde faydalanması adına özveriyle çalıştıklarını kaydetti.