Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Sürdürülebilir Üretimin Geliştirilmesi ve Yenilikçilik Mali Destek Programı'' kapsamında DOĞAKA'nın ''2012 yılı Mali Destek Programı''nın açıklandığını belirtti.
     Program kapsamında Kahramanmaraş, Hatay ve Osmaniye illeri için destek programına çıktıklarını anlatan Yıldız, şunları kaydetti:
     ''Programın bütçesi 30 milyon TL'dir. Bu programa bölgede kayıtlı, ticari esaslara göre faaliyet gösteren 'KOBİ' ve kooperatifler başvurabilecektir. Her bir başarılı proje başına 40 bin TL en fazla 400 bin hibe desteği verilecektir. Uygun başvuru sahipleri ise programa en fazla 2 proje başvurusu yapabilecek ve en fazla bir başarılı başvurusu için destek alabilecektir. Yenilikçi uygulamaları destekleyip, rekabetçi yapıyı geliştirmek istiyoruz.''
     Amaçlarının bölgede faaliyet gösteren işletmelerin, yenilik yapma ve uygulama kapasitelerini geliştirerek rekabet edebilme gücünü artırmak ve sürdürülebilirliklerini sağlamak olduğunu dile getiren Yıldız, programın önceliklerinin ise, mevcut işletmelerde yenilikçi uygulamaların desteklenmesi, işletmelerin rekabetçi yapılarının geliştirilmesine yönelik yatırımların desteklenmesi ve çevresel atıkların geri dönüşümle ekonomiye kazandırılması olduğunu vurguladı.
    
     -İllere uygun projelere öncelik-
    
     Programda iller için hedef sektörler belirlendiğini belirten Yıldız, ''Hatay için mobilya ve ayakkabı tasarımı ve üretimi, Kahramanmaraş için tekstil ve çelik mutfak eşyası tasarımı ve üretimi, Osmaniye için yer fıstığı ve zeytincilik ürünleri sektörlerinden gelen başvurulara öncelik verilecektir. Program kapsamında işletmelerin fikirlerini projelendirmelerini istiyoruz. Bölge kalkınmasında etkin rol almak isteyen tüm işletmeleri proje sunmaya davet ediyorum'' diye konuştu.
     Mali Destek Programı Proje Çağrısına ilişkin bilgilendirme ve eğitim toplantılarına başlandığına da dikkati çeken Yıldız, Hatay merkez ve ilçelerinde, Kahramanmaraş ve Osmaniye merkezde eğitim toplantılarının tamamlandığını, Kahramanmaraş ve Osmaniye ilçelerinde ise 28 Ocak tarihine kadar toplantıların devam edeceğini dile getirdi.