Manavgat Sabit ve Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Sami Dursun Doğan, Türkiye'de üye sayısı fazlalığı bakımından turizmle iştigal eden tek odanın kendileri olduğunu olduğunu söyledi.

Pazarlarda sergi açan bin 400 üyelerinden bininin direk turizm sektörüyle ilintili çalıştığını belirten Doğan, ülkede turizmde iştigal eden bin üyeli Manavgat'tan başka bir odanın bulunmadığını kaydetti.

Pazarlarda sergi açan bin 400 üyeden bininin tekstil ve derin ürünleri üzerine turizm sektörüne hizmet verdiğinin altını çizen Sami Dursun Doğan, her bir sabit ve seyyar pazarcı esnafını gönüllü turizm elçisi gördüklerini ifade etti.

Türkiye'de en kapsamlı uluslararası en fazla turist pazarının Manavgat'ta pazartesi ve perşembe pazarları olduğunun altını çizen Manavgat Sabit ve Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Sami Dursun Doğan, 400 üyelerinde turistik pazarlarda süt ve süt ürünleri, gıda ve baharat satımına yönelik turizme hizmet verdiğini vurguladı.

Oda olarak bin esnaflarının direk turizmle iştigal ettiği için alışverişte karşılıklı turist-esnaf güveninin oluşması için yabancı dil bilmenin önemli olduğuna dikkat çeken Doğan, sözlerini şöyle tamamladı: "Turiste ürün satımında yabancı dil bilmenin çok önemli olduğuna inanıyoruz. Yabancı dil bilmek pazarcı esnafının özellik tekstil sektöründe olmazsa olmazı. Bu noktada esnafın yabancı dil öğrenmesinde her türlü desteği veriyoruz. Odamızın üyeleri her yıl 4 milyon yabancı turistin tatil yaptığı Manavgat'ta semt pazarlarında sergi açarak ülkeleri arası dostluk köprüsü kuruyor. Gönüllü turizm elçiliği yapıyorlar. Ülkemizde bin üyesiyle aktif turizmin içinde olan başka bir oda yok. Oda üyelerimiz bölge turizmin can damarı. Turizmde müşteri memnuniyeti ve güveni çok önemli. Biz bunu Manavgat'ta başardık. Bunu başardığımız için 2 uluslararası pazar turist canlılığı bakımından ülkemizin tek pazarı." diye konuştu.