Doğu Anadolu Bölgesi'nin ilk giyim-konfeksiyon fuarı Erzurum'da düzenlenen törenle ziyarete açıldı.

Baharın gelmesiyle birlikte Erzurum sektör bazlı fuar canlılığı yaşamaya başladı. Ufuk Danışmanlık ve Organizasyon tarafından Yakutiye ilçesi İstasyon Meydanı'ndaki eski Galeria AVM'de Erzurum Giyim Fuarı açıldı. 26 Nisan Pazar gününe kadar açık kalacak fuara Erzurum'dan 29 firma 70 marka ile katıldı. Fuarı 30 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Katılımcı firmalar, marka ürünlerde fuar nedeniyle özel indirimler uyguluyor.

Fuar Organizatörü Hüseyin Kanar, uzun ve yorucu bir kış mevsiminin ardından Erzurum'da son bir ay içerisinde ikinci fuarı açmanın heyecanını yaşadıklarını söyledi. Giyim, konfeksiyon, aksesuar ve çeyiz ağırlıklı fuarın ilkini açtıklarını dile getiren Kanar, hedeflerinin gelecek yıl içerisinde bölge illerinden çok sayıda firmanın katılımını sağlamak olduğunu kaydetti.

Tekstil üretecileri ile firma sahiplerini buluşturup, tüketicilerin kârlı alış veriş yapmasını hedeflediklerine dikkat çeken Hüseyin Kanar, "Uzun ve ağır bir kış mevsiminin ardından Erzurumlular kapalı mekan sektörel fuarlara ilgi göstermeye başladı. Mobilya fuarı beklenenin üzerinde halkımızdan ilgi gördü. Konfeksiyon fuarına da çok sayıda ulusal markaların satıldığı firmalar katıldı. Ucuz, kaliteli ürünlerin yer aldığı konfeksiyon fuarını, 9 günde en az 30 bin kişinin ziyaret etmesini bekliyoruz. Gelecek yıl bölge illerinden, bir sonraki yıl da ülke genelinden tekstil firmalarının fuara katılmasını planlıyoruz." dedi.