Dolar güne nasıl başladı, dolar fiyatları ne kadar? 17 Ağustos güncel dlar , döviz fiyatları burada. Dolar kuru ne kadar oldu. İşte güncel dolar fiyatları Dolar fiyatı bugün güne nasıl başladı sorusuna,  Dolar bugün rekora doymuyor: 2,8538'i de gördü cevabı verilebilir. Dolar gün içerisinde yükselecek mi? Dolar euro ve tüm Döviz fiyatları güne nasıl devam edecek? Yatırımcılar piyasaları nasıl  takip etmeli? 17.08.2015 tarihli serbest piyasada dolar ve euro fiyatları..

DOLAR FİYALARI İÇİN TIKLA 

Bugün güne 2,8350'den başlayan ve Ak Parti-MHP arasında saat 14.00'te başlayan koalisyon görüşmeleri öncesinde 2,86 sınırına yaklaşan dolar/TL, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun piyasa kapanışının ardından yaptığı koalisyon olmayacağı yönündeki açıklamalarıyla 2,8677'ye yükselerek tarihi zirvesinin yeniledi.
 
Dolar/TL şu dakikalarda 2,8600 seviyesinden alıcı bulurken, döviz sepeti ise 3,0220 ile rekor tazeledi.
 
Analistler, AK Parti ile MHP arasındaki koalisyon görüşmelerinden de netice alınamamasının erken seçim ihtimalini kuvvetlendirdiğini, gelecek günlerde döviz piyasasında sert dalgalanmaların görülebileceğini ifade ediyor.
 
Yarın Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu faiz kararının da dolar/TL'nin seyri üzerinde etkili olacağını dile getiren analistler, teknik olarak dolar/TL'de yukarı yönlü hareketin devam etmesi halinde 2,89-2,91 seviyelerinin direnç, geri çekilmelerinde ise 2,8320 - 2,8420 seviyelerinin destek olarak izleneceğini tahmin ediyor.

Gün içinde 2.86'yı aşarak tarihi zirveyi gören dolar koalisyon ihtimalini bitiren açıklamalarla 2.8690 ile yeni tarihi zirvesine çıktı. Anadolu Ajansı doların zirveye çıkmasının nedeni olarak Başbakan'ın MHP ile koalisyon zemini olmadığını belirttiği açıklamasını gösterdi.

AK Parti ve MHP arasındaki koalisyon görüşmesini takip eden piyasa hareketli bir gün geçirdi. BIST-100 yüzde 0.5 kayıpla günü 76 bin 922 puandan kapattı.

AKP-MHP koalisyon görüşmesinden gelebilecek haberlerin oynaklığı artırdığı BIST-100 gün içinde dalgalanmasının ardından yüzde 0.5 düşüşle 76,922.44 puandan kapandı.

Dolar koalisyon ihtimalini bitiren açıklamalarla birlikte yükselerek tarihi zirveye çıktı.

Koalisyon görüşmeleri ve siyasi belirsizliğin yanı sıra gelişmekte olan ülkelerin varlıklarındaki satış baskısının etkisi altında kalan BIST-100 endeksi gün içinde yüzde 1.2 düşüşle 76,368.69 puana kadar geriledi.

Endeks kapanışa doğru ise kayıplarının büyük kısmını telafi etti.KÜRESEL PİYASALAR 

Japonya ekonomisi ihracatta yaşanan düşüş ve tüketicilerin harcamaları azaltmasıyla yılın ikinci çeyreğinde yıllık bazda yüzde 1.6 daralma yaşayarak Başbakan Shinzo Abe'nin ülkeyi yıllardır süren deflasyondan çıkarmak için uygulamaya çalıştığı ekonomi politikalarının üzerindeki baskıyı artırdı.

DOLAR SABAH 2.84'Ü AŞTI 

Öte yandan analistler Çin'deki yavaşlama ve bunun Asya'daki komşularında yarattığı baskının Temmuz-Eylül arasındaki çeyrek dönemlik süreçte yaşanabilecek herhangi bir toparlanmayı da sınırlayacağını söylüyor.

Asya borsaları Çin'de yaşanan düşüş öncülüğünde bugün kayıplar gerçekleştirirken, dolar ABD'den Cuma günü açıklanan olumlu üretici fiyat endeksi (ÜFE) ve sanayi üretimi verilerinin ardından euro karşısında hafif yükselişler gerçekleştirdi.

Japonya dışındaki Asya Pasifik borsalarının izlendiği MSCI endeksi yüzde 0.7 geriledi. Endeks böylelikle Çin'in geçtiğimiz hafta yuanı devalüe etmesinin ardından kaydettiği yüzde 2.6'lık kaybı genişletmiş oldu.