Dolar fiyatları son durum nedir 23 Ağustos dolar fiyatları için tıkla Dolar fiyatındaki son durum ne? Son zamanlarda üst üste rekorlar kıran dolar hakkında uzmanlar temkinli konuşuyor. Peki dolar önümüzdeki günlerde nasıl bir yol izleyecek? Dolar fiyatındaki son durum ve tüm detaylar haberimizde..Dolar kuru ve altın fiyatları koalisyon görüşmelerinin olumsuz sonuçlanması ve siyasi belirsizlik nedeniyle artmıştı. dolar/TL kuru Sabah saatlerinde 2,9143 liradan yerini aldı.  Altın fiyatları ise çalkantılı.

DOLAR FİYATLARI İÇİĞN TIKLA 
 
Piyasalarda yüksek tansiyon devam ediyor. Koalisyon hükümeti kurulması mümkün olmayınca Türkiye yeni seçime hazırlanmaya başladı. Muhtemel seçim tarihi 1 Kasım. Yeni seçimin yeni hükümeti beraberinde getirip getirmeyeceği konusundaki belirsizlik, devam eden terör olayları, dış piyasalardaki düşüş, Çin’deki devalüasyonların tedirginliği, son açıklanan FED tutanaklarında “Faiz artışı yaklaşıyor” vurgusu piyasalar üzerinde baskı yapmaya devam ediyor. Beklentisizlik ve zor Gündem kısa dönem için belli ölçüde fiyatlandı. Borsada geri çekilmelerde zayıf da olsa tepki alımlarının görülmesi ve döviz kurlarındaki kâr satışları sinyal olarak görülebilir. Bu açıdan piyasalar üzerindeki genel baskı korunmakla birlikte olağan dışı bir gelişme olmazsa daha sakin bir piyasa görülebilir.  
DESTEK SEVİYESİ YAKLAŞTI
 
Borsada kısa dönem desteklerin kırılmasıyla birlikte devam eden düşüş hareketi endeksi önemli destek seviyelerine yaklaştırdı. 73.500 ve 72.600-71.500 yakından izlenmesi gereken seviyeleri olarak görülürken 72.600-71.500 daha önemli. Bu seviyelerin üzerinde tepki alımları görülebilir. 71.500 seviyesinin altına gelinmesi ise telafisi daha zor alacak düşüşleri beraberinde getirebilir. Olası tepki alımlarında direnç noktaları 75.000 ve 77.500 seviyelerinde.
 
Tepki alımlarının güç kazanması için ise 77.500 seviyesinin geçilmesi gerekecek. Henüz bu güç oluşmuş değil. Geri çekilmelerde tepki alımlarının görüldüğü ancak direnç seviyelerinin geçilmekte zorlanıldığı bir görünüm öne çıkabilir.  Dolar/TL paritesinde teknik ve psikolojik direnç olarak görülen 3.00 seviyesi test edildi ve satışla karşılaştı.
 
Yukarı yönlü hareketlenmelerde bir süre bu direnç seviyesi geçerliliğini koruyabilir. Orta ve uzun dönemli sonraki dirençlerin gündeme gelmesi için bu seviyenin geçilmesi önemli olacak. İlk destekler ise 2.90-2.89 seviyelerinde bulunuyor. Bu seviyelerin üzerinde çıkış hareketi gücünü koruyacaktır. Aksi takdirde sonraki destekler 2.865 ve 2.81 seviyelerinde. Kısa süreli kâr satışları etkili olabilir.