Dün, dolar endeksi ve ABD'nin 10 yıllık tahvil faizindeki düşüşe paralel değer kaybeden dolar/TL, günü önceki kapanışın yüzde 0,4 altında 8,2518'den tamamladı.

EURO VE STERLİN NE KADAR?

Dolar yeni güne yükselişle başlamasının ardından saat 11.46 itibarıyla 8.30 seviyelerinde işlem görüyor. Aynı dakikalarda, euro 9,99'dan, sterlin 11,54'ten satılıyor.

PİYASALARDAKİ SON DURUM

Dolar endeksi dünkü kapanışın yüzde 0,3 üzerinde 91,3 seviyelerinde dengelendi. Avro/dolar paritesi ise yüzde 0,4 azalışla 1,2017 seviyelerinde hareket ediyor. Analistler, dünkü düşüşün ardından bugün yükseliş eğiliminde seyreden ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi ve dolar endeksindeki toparlanmanın, gelişmekte olan ülke para birimleri üzerinde baskıya neden olduğunu bildirdi. ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi şu dakikalarda yüzde 1,6170 seviyesinde bulunuyor. Bugün yurt içinde reel efektif döviz kuru, yurt dışında ise İngiltere'de imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) ve ABD'de fabrika siparişleri verilerinin takip edileceğini kaydeden analistler, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin gelişmelerin de yatırımcıların gündeminde bulunmaya devam ettiğini söyledi.