Doların gün içinde 2.89'luk rekora ulaşmasıyla birlikte Kapalıçarşı'da çok fazla hareketlilik yaşanmıyor. Uzmanlar, önümüzdeki günlerde piyasalarda oynaklığın devam edeceğini söyledi.

İstanbul'un ayaklı borsası kabul edilen Kapalıçarşı'da doların yükselmesiyle birlikte çok fazla hareketlilik göze çarpmıyor. Dövizdeki hareketliliği değerlendiren ALB Forex’ten Volkan Kuğucu, ''Şuanda özellikle koalisyon noktasında bir adım atılamaması dolar/TL’nin ateşini yükseltti. 2.80 üzerinde kalan kurların yeni zirveler denediğini görüyoruz. 2.87 seviyesine doğru yukarıya doğru atakların geldiğini görüyoruz ama yurtiçinde her ne kadar erken seçim ve koalisyon arasında gidip gelen bir piyasa görsek te yurtdışında da gelişmekte olan ülke kurlarının dolar karşısında değer karşısında değer kaybettiğine şahit olmaktayız. Bu süreç içeride dolar/TL ateşinin yükselmesine neden oluyor. Önümüzdeki günlerde yurtdışından negatif haber akışı devam ettiği müddetçe biz içeride yüksek kurları görmeye devam edebiliriz.'' fadelerini kullandı.

Önümüzdeki günlerde piyasalarda oynaklığın devam edeceğini belirten Kuğucu, ''Önümüzdeki günlerde şunu rahatlıkla söyleyebiliyoruz. Oynaklık devam edecek yukarı yönlü ve aşağı yönlü yatırımcılarımızın buna dikkat etmesi gerekiyor. Kapalıçarşı’da şuanda satım biraz daha önde.’’ şeklinde konuştu.