Kruvaziyer gemi iskelesi yapılması için 4 farklı bakanlığa ait uzmanlar, uygun alanların belirlenmesi için Muğla’nın Fethiye ilçesine geliyor.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası(FTSO) tarafından yürütülen, Finansmanı Güney Ege Kalkınma Ajansı(GEKA) tarafından karşılanan ve Fethiye’nin kruvaziyer haritasını çıkartan proje meyvelerini vermeye başladı. Fethiye’nin kruvaziyer turizm potansiyelini belirleyen ve kruvaziyer limanının özelliklerini ortaya koyan projenin toplam maliyeti 53 bin 200 TL olmuştu. Proje kapsamında FTSO temsilcileri Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Alt Yapı Yatırımları Genel Müdürlüğü’nün koordinasyonda Fethiye’ye kruvaziyer liman yapılması ile ilgili düzenlenen toplantıya katılmıştı. Toplantıya Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Alt Yapı Yatırımları Genel Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürlüğü, Maliye Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü, Fethiye Kaymakamlığı, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın üst düzey yöneticileri katılmıştı.

FTSO yetkililerinden alınan bilgiye göre, toplantıda Fethiye Kruvaziyer İskele Fırsat Analizi Projesi’nin sonuç bildirgesi masaya yatırıldı. Aynı kaynaktan alınan bilgiye göre; Fethiye’nin alternatif kruvaziyer iskele alanları incelenirken derinlik ve ulaşım özellikleri göz önünde bulunduruldu. Toplantıda ayrıca Fethiye’nin Türkiye’deki pek çok limanın ötesinde turist potansiyeline sahip olduğu, bu limanın Fethiye’ye mutlaka kazandırılması konusunda konsensüse varıldığı da gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Toplantı sonunda Ulaştırma Denizcilik Ve Haberleşme Bakanlığı Alt Yapı Yatırımları Genel Müdürlüğü, Çevre Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürlüğü, Maliye Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım Ve İşletmeler Genel Müdürlüğü uzmanları, Fethiye Kaymakamlığı, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın yer aldığı bir komisyon kuruldu. Oluşturulan çalışma gurubunun mayıs ayının ilk haftası Fethiye’de bir toplantı gerçekleştirmesine karar verildi. Uzmanlardan oluşan inceleme heyeti Fethiye’de en uygun kruvaziyer liman alanını yerinde tespit edecek.