Bursalı işadamları Celil ve Celal Çatallar tarafından kurulan Dostkar Yapı Market, Eraline ve Vinola yoğun bir katılımla müşterilerine kapılarını açtı.

Nilüfer ilçesi Beşevler Küçük Sanayi Sitesi Nilüfer caddesinde kurulan Dostkar Yapı Market, Eraline mutfak banyo kapı ve Vinola Ankastre’nin 2015 kreasyonunun düzenlenen törenle müşterilerine merhaba dedi. Açılışa Nilüfer belediye başkanı Mustafa Bozbey başta olmak üzere, Beşevler Küçük Sanayi Sitesi başkanı Sabri Koçoğlu, Bursa Orhangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep İleri, Dostkar Yapı Market sahibi Celil ve Celal Çatallar, BUGİAD Başkanı ALİ Fuat Er, Vinola yönetim kurulu başkanı Fatih Altınay ile Eraline işletme müdürü İsmail Altay’ın yanı sıra çok sayıda sanayici, işadamı ve davetli katıldı. Yapı market adına kapıdan dolaba, kilitten fayansa kadar A’dan Z’ye her şeyin bulunacağı Dostkar yapı marketin açılışının ardından davetliler yeni ürünleri inceledi.

"GÜNEŞİN DOĞMASI YAKINDIR"

Açılışta konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, esnafların kıymetinin yeni yeni anlaşılmaya başlandığını belirterek, şöyle konuştu: “Hakikaten insan öncelikli davranmak lazım. Hiç kimseyi ötekileştirmeyen bir anlayışa sahip olmak lazım. Bu böyle olursa bu ülkede barış olur, böyle olursa bu ülkenin ihracatı artar, böyle olursa bu ülkenin değerleri kendini ortaya çıkarmaya çalışır. Onun için ben buradan dostlarıma buradan selam olsun diyorum. Dostkar ailesini kutluyor, tebrik ediyorum. Her kim ki bu ülkenin ticaretine, esnaflığına, eğitimine, sağlığına bir katkı sağlıyorsa onun ellerinden öpmek lazım. Çok kolay değil, özverili olmak çok kolay değil, bazı şeylerin mücadelesini yürütmek çok kolay değil. Ben hepimizin gülümsemesini arzu ediyorum. İnanıyorum ki aydınlık günler yakındır, bak güneş doğmaya başladı. Hiç merak etmesin hiç kimse, bu gün burada doğacak, yarın başka yerde doğacak.”

"ÜLKEYE BİR ÇİVİ ÇAKANIN ALNINDAN ÖPMELİ"

Bursa Orhangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep İleri’de “Bu Türkiye’ye ve bu dünyaya insanlık adına, fayda atına, hayır adına, istihdam adına bir çivi çakanı alnından öpmek lazım. Onun için bu gün burada bir çivi çakılan ve bir yapı marketin açılışında bulunuyoruz. Hepsini kutluyorum.” şeklinde konuştu.

Yapı market sahibi Celil Çatallar ise konuşmasında 1979 yılında başladıkları serüvene bu gün Dostkar ailesi olarak Eraline ve Vinola’yı da eklediklerini vurgularken, “Belki bu yapılan maddi imkanlar, maddi görünen şeyler çok büyük şeyler değil, ama sizin gibi değerli dostları kazanmak bizim için daha önemlidir. Bu önemli değerler bizim için hakiki olan şeylerdir. Bunu bu gün bir kez daha perçinlemiş ve mühürlemiş oldum.” dedi.

"İŞ DÜNYASININ ÜZERİNDEKİ YILDIRMA POLİTİKALARI BİTMELİ"

BUGİAD Başkanı Ali Fuat Er’de Bursa’nın en önemli sivil toplum kuruluşlarından birinin de BUGİAD olduğunu belirterek, “Bizde üyelerimizin istihdamını, ihracatını, cirosunu nasıl artırırız, bununla ilgili projeler yürütmeye çalışıyoruz. Sadece iş dünyası olarak şunu istiyoruz. Sebepler noktasında biz her şeyi yerine getirmeye çalışıyoruz. Celil ve Celal beylerin yaptığı gibi. Biz sadece nihai kararın Allah tarafından verilmesini istiyoruz. Biz dış etken ve dış güç her hangi bir müdahale, istihdamın üzerindeki yükler ve iş dünyasına uygulanmaya çalışılan yıldırma politikalarının bir şekilde bitmesini istiyoruz.” şeklinde konuştu.