Fatih'te metruk bir binada çıkan yangın, yanında ve karşısında bulunan diğer binalara sıçradı. Alevlere teslim olan 3 ahşap bina kısa sürede küle döndü. Bir ahşap binanın da alevlerden etkilendiği yangına, Fatih, Beyoğlu, Şişli, Bayrampaşa itfaiye ekipleri müdahale ediyor.

Yangın, Balat Mahallesi Yıldırım Caddesi üzerindeki bir ahşap binada bilinmeyen bir sebeple 21.30 sıralarında çıktı. Binanın ahşap olması sebebiyle kısa sürede 3 katlı binayı kaplayan alevler, yandaki binalara da sıçradı. Toplam üç ahşap bina yangında küle döndü. Çöken cumba sebebiyle yangının sıçradığı bir ahşap binada da hasar meydana geldi.

Yangın haberi üzerine, olay yerine Fatih, Beyoğlu, Şişli, Bayrampaşa itfaiye ekipleri sevk edildi. Binaların boş olması sebebiyle can kaybının yaşanmadığı yangın, itfaiye ekiplerinin yaklaşık bir saatlik çalışması sonucu söndürülebildi. Yangın sebebiyle bölgedeki elektrikler kesildi.

İtfaiye ekiplerinin soğutma çalışmaları ve yanan binalarda risk teşkil eden parçaların alınması çalışmaları devam ediyor.