Dubai'den gelen 3 kişilik ekip, ünlü dondurma ustası Mehmet Kanbur'un deneyimlerinden faydalandı. Dondurmanın yapılışı ve sunumuyla ilgili bilgi alan Dubaili ekibe ayrıca Kahramanmaraş'ın yöresel yemekleriyle ilgili bilgi verildi.
     Kanbur'un dondurma şovunu izleyen ekip, kaşıkla dondurma keserek şova eşlik etti.
     Dubai'deki Türk firmasının müdürü Ceren İnanç, gazetecilere yaptığı açıklamada, kente gelmelerinin nedeninin dondurmanın doğduğu yer olan Kahramanmaraş'ı tanımak ve dondurma konusunda eğitim almak olduğunu belirtti. ''Dondurmanın sırrı keşfetmeye'' geldiklerini anlatan İnanç şunları kaydetti:
     ''Dondurmanın nasıl yapıldığını, içerisinde neler olduğunu yani dünyaca ünlü Kahramanmaraş dondurmasının sırrı keşfetmeye çalışacağız. Bunun yanında kentin yöresel yemeklerini tanıyor ve yapımını öğreniyoruz. Burada dondurma eğitimi ve yöresel yemeklerle, baklava eğitimi aldık. Dubai'den gelen arkadaşlarım baklavada inanılmaz bir şekilde fıstık kullanıldığını gördüklerinde şaşırdılar.''
     İnanç, Dubai'de hem Türk mutfağını hem de Kahramanmaraş dondurmasını tanıtacaklarını ifade etti.
     Dubaili firma çalışanları ise Maraş dondurmasına hayran kaldıklarını dile getirerek, aldıkları eğitimler sayesinde Dubaililere bu lezzeti tattıracaklarını kaydetti.