Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) Başkanı Mehmet Dudaroğlu, ekonomide istikrarın siyasi istikrara bağlı olduğunu vurguladı. Dudaroğlu, siyasi istikrarın huzuru ve güveni de telkin etmesi temennisinde bulundu.



İstanbul Avantgarde Hotel’de gazeteciler ile bir araya gelen Dudaroğlu, ekonomiyi yorumladı.

Dudaroğlu, şunları dile getirdi:

“Sektörümüz ekonomik olumsuzluklardan minimum etkilenmeyi başarsa da tedarik sanayii olarak bizler de aynı geminin bir parçasıyız. Türkiye’nin bundan böyle kaybedecek vakti yok. 1 Kasım erken seçiminden çıkan sonuç ne olursa olsun hükümetin süratle kurulması gerekiyor. Ülke olarak 2015’te ekonomik büyüme hedeflerimizde kayıplar gördük. Bu kayıpları 2016’da telafi etmek için istikrarlı bir siyasi ortam gerekiyor. Böyle bir ortamın huzur ve güveni de telkin etmesi gerekiyor. Bu noktada gerekli adımların gecikmeden atılması için tüm yetkilileri göreve çağırıyoruz. Ülkemizin çıkarlarını korumak adına herkesi elini taşın altına koyma vaktidir.”


TAYSAD Başkan, sektörel faaliyetlerden de söz etti. 20 dernek üyesi ile SCANIA’ya gittiklerini anlattı. Markanın Türkiye’yi tedarikçi ağında görmeyi önemli bulduğunu ifade etti.

Mehmet Dudaroğlu, ayrıca 24 üye ile JAGUAR LANDROVER’e (JLR) gittiklerini belirtti. İlgili firmanın satın alma ağına dâhil olduğunu açıkladı.

Dudaroğlu, SCANIA ve JLR temasları sayesinde doğacak ortaklıklar ile tedarik sanayiinin ihracatını arttırmayı hedeflediklerini bildirdi.