Ramazan ayının ve bayramın bitmesiyle düğün sezonu başladı. Düğünlerin başlaması en fazla kuyumcuları sevindirdi. Kuyumcular, sonbahara kadar yoğun şekilde yapılması beklenen düğünlerin sektörlerini hareketlendireceğini vurguluyor.

Elazığ’da kuyumcuların yoğun olarak bulunduğu İzzetpaşa Pasajında kuyumculuk yapan Suat Ateş, Ramazan ayının bitmesi ile düğün sezonunun başladığını bu dönemde kuyumculuk sektöründe hareketlilik beklediklerini söyledi. Ateş, şu ana kadar işlerinin durgun olduğunu ve geçen seneye oranla fazla bir hareketliliğin olmadığını belirterek bundan sonra piyasada bir hareketlilik beklediklerini ifade etti. Ateş, ”Geçtiğimiz yıllara oranla işlerimizde fazla bir hareketlilik yok. Ancak düğün sezonu olmasından dolayı piyasada bir hareketlilik bekliyoruz. Müşterilerimizin geçmiş yıllara göre düşen bir alım gücü var. Önceki yıllarda ilimize gelen gurbetçi vatandaşlarımızın yoğun bir ilgisi oluyordu ama artık onlar da pek rağbet etmiyor. Çeyrek altını 158 liradan satıyoruz. Düğünlerde hediye takmak isteyen müşterilerimiz de daha çok çeyrek altına ilgi gösteriyor.” dedi.

Kuyumcu Ateş seçim sonrası oluşan belirsizlik ortamının da piyasaları etkilediğini belirterek, ”Seçim sonrası hükümetin kurulmamış olması, koalisyon ihtimali de altın fiyatlarını etkiliyor. Hükümetin kurulması halinde piyasada bir düzelme bekliyoruz.” şeklinde konuştu.