Dulkadiroğlu Belediyesi ek hizmet binası toplantı salonunda yapılan tanıtım toplantısında konuşan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Yeni Kent Toplu Konut projesinin bölgeye değer katacağını söyledi.

Dulkadiroğlu Belediyesi öncülüğünde yapılması planlanan Yeni Kent Toplu konut projesinin tanıtım toplantısı Dulkadiroğlu Belediyesi ek hizmet binası toplantı salonunda yapıldı. Projenin detaylı bilgilerini basın mensuplarıyla paylaşan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, proje ile ilgili yaptığı konuşmayı şu satır başları altında sürdürdü:

TAM BİR UYDU KENT

"Dulkadiroğlu Belediyesi olarak ilk toplu konut projemiz olan Yeni Kent konut projemizi hayata geçirdik. Kahramanmaraş'ta her açıdan ilkleri barındıracak olan bu projemiz tam anlamıyla bir uydu kent projesidir. Bölgemizin doğuya doğru gelişimine de ayrıca katkı sağlayacak projemizin resmi olarak kayıtlarına başladık."

ŞEHRİN DOĞUSUNDA 1404 KONUT YÜKSELECEK

"İlçemizin doğuya doğru gelişimini sağlayacak bir çok projeye imza attık. Yeni Kent toplu konut projemiz de bu bakımdan çok önemlidir. Bölgemizdeki konut ihtiyacını gidermek ve model toplu konut projelerini ortaya çıkarmak açısından da bu projemiz çok önemli. Projemiz 1404 konuttan oluşmaktadır. Şehrimizin doğu bölümünde bulunan Ayvalı Su Arıtma tesisinin biraz üzerinde hakim bir tepede projemiz yükselecek."

DULKADİROĞLU BELEDİYESİ TOPLU KONUT PROJESİ FOTO GALERİ

METREKARESİ YÜKSEK FİYATI DÜŞÜK

"Projemizin en önemli özelliklerinden bir tanesi de ailelerin ihtiyaçlarına göre tam bir konut olarak dizayn edilmesidir. Daireler brüt 140 metrekare olarak belirlendi. Bu bir ailenin yaşam alanını oluşturmak için yeterli bir alan diye düşünüyorum. Yine orta düzey bir aile kira öder gibi bu evlere sahip olabilecek. Dairelerimiz 75.000 TL'den başlayarak 115.000 TL'ye kadar çıkan fiyatlarda olacak. Yani ortalama fiyat 90.000 TL olacak. Anlaşmalı katılım bankalarına vatandaşlarımız yönlendirilecek ve bir ev kirası öder gibi vatandaşımızı ev sahibi yapacağız."

SOSYAL ALANLARIYLA TAM BİR UYDU KENT

"Yeni Kent projesi ismine yakışır bir alan olacak. Bu alanımız vatandaşlarımızın sosyal alanda ihtiyaç duyacakları tüm donatılara sahip olacak. İçerisinde sağlık merkezinden spor alanlarına, ibadet hanelerden eğitim merkezlerine, alışveriş merkezlerinden yüzme havuzlarına, yürüyüş alanlarından yeşil alanlarına kadar bir çok sosyal donatı mevcuttur."

KAYITLAR BAŞLADI

"Projemizin kayıtları bugün itibarıyla başladı. Trabzon caddesi üzerinde bulunan Shell Petrol ofisi yanına açtığımız kayıt ofisimizde vatandaşlarımıza detaylı bilgiler verilecek ve kayıtları yapılacak. Burada 25.000 TL peşinatla vatandaşlarımız kayıtlarını yaptıra bilecekler."