Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili Barış Dumankaya, Merkez Bankası’nın 25 baz puan faiz indirimini olumlu karşıladı. Dumankaya, “İndirim sektöre bir nebze nefes aldırsa da sektörün daha fazla indirime ihtiyacı var.” dedi.


Faizlerin konut alımında önemli bir faktör olduğunu vurgulayan Dumankaya, “Sektörün karlılığının devamı adına kredili satışların artması şart. Bu anlamda faiz oranları yakından takip ediliyor. Merkez Bankası’nın oranları indirmesi ile konut talebinde artış görebiliriz.” ifadelerini kullandı.


Faizlerin inşaat sektörünü teşvik etmesi gerektiğini anlatan Dumankaya, şöyle devam etti:

“Konut sektöründe balon yok. Sektörde arz fazlası sorunu var. Konutta arz talepten daha güçlü artıyor. Dolayısıyla konut stok sayısı artıyor. Bu stokların eritilmesi için güçlü bir talep yaratılması gerekiyor. Talebi arttırmanın en önemli ayağını faiz oranlarının indirilmesi teşkil ediyor. Burada önemli olan Türkiye'nin hedeflediği ölçüde büyümeye devam etmesidir. Ekonomik büyümemiz dilediğimiz oranlarda arttıkça, birey başına milli gelir de artacaktır. Birey başına milli gelirin artması da inşaat sektöründe satışların artmasına yönelik olumlu bir parametredir. Seçimden sonra tekrar birey başına milli gelirimizin artacağı bir döneme girmeyi arzu ediyoruz."