Dumankaya İnşaat’ın finansman modeli Fifti-Fifti yatırımcılardan büyük ilgi görüyor. Modelin geçerli olduğu projelere yönelim artıyor.

Fifti-Fifti ile ilgili açıklamalarda bulunan Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili Barış Dumankaya, şunları kaydediyor:


“Bu, sektörde daha evvel denenmemiş olan ve güvene dayalı bir model. Biz yenilikçi ruhumuzu her anlamda sektöre sunma niyetindeyiz. Bu model de buna bağlı olarak devrede. Tanıtımını yeni yaptığımız modelin uygulandığı Hi-Fit, Flex Bahçeşehir ve Miks projelerimizin satış yerlerinde büyük bir yoğunluk gördük. Bunun yanı sıra bizimle telefonla iletişime geçen yüzler, Fifti-Fifti’nin detaylarını öğrendi. Bu tablo, bizim konuyu hakkıyla anlatabildiğimizi, tüketicinin bu modeli önemli gördüğünü ortaya koyuyor.”

Dumankaya, ilaveten “Tüketiciler yararlarını anlayıp Fifti-Fifti’yi talep etmeye başlayacaktır. Tüketici ilgisinden ve ortaya koyduğumuz bu değerden dolayı oldukça gururlu ve memnunuz.” diyor.

Fifti-Fifti’ye göre yatırımcı beğendiği konut için toplam bedelin yüzde 25'i ile yüzde 50'si aralığında bir miktarı peşinat olarak yatırıyor. Dumankaya İnşaat’ın anlaşmalı olduğu ya da tüketicinin tercih edeceği finans kurumlarından kredilendirilecek kalan yüzde 50 için 10 sene getiri ödeniyor. Bu dönemde ödenecek getiri ile konut kredisinin kalan yarısı da finanse ediliyor.