Dünya Bankası, 2013 yılı Mayıs ayından bu yana Türkiye’ye net finansal girişlerin azaldığına işaret ederek, “Yatırımcı güveninin yeniden tesis edilmesi, kırılganlıkların giderilmesi ve büyümeye hız kazandırılması için siyasi istikrara ve yapısal reform gündeminin uygulanmasına tekrar dönülmesine acil bir şekilde ihtiyaç duyulmaktadır.” uyarısında bulundu.

Kurumun Ankara’da açıklanan Ekim ayı Türkiye Düzenli Ekonomik Notu'na göre yılın ikinci yarısında beklenen yavaşlamaya rağmen ikinci çeyrekte beklenenden daha hızlı gerçekleşen büyüme sebebiyle 2015 yılı için büyüme tahmini yukarı yönlü revize edilerek yüzde 3,2 olarak öngörüldü.

Nota göre zayıflayan TL ve önemli oranda düşan petrol fiyatlarının etkisiyle daralması beklenen cari açık azalmadı. Enerji açığı önemli ölçüde düşmüş olmasına rağmen Türkiye’nin altın etkisinden arındırılmış cari açığı Temmuz sonu itibariyle son 12 aylık dönemde 45 milyar dolara yükseldi. Cari açıktaki kötüleşmenin temel sebebi, ticaret ortaklarındaki zayıflıklar ile 2015 yazından turizm gelirlerinde yaşanan düşüş oldu. Yurt içindeki siyasal endişeler ve küresel finans piyasalarındaki dalgalanmalar kısa vadeli sermaye girişlerini kuruttu.
Ekim ayı Türkiye Düzenli Ekonomik Notunda; 2015 yılında enflasyonunun hedefin üzerinde yüzde 7,5’da kalması tahmin edildi.
Türkiye’nin cari açığının halen yüksek seviyelerde olduğuna dikkat çekilen notta, mevcut dış ortam göz önüne alındığında önemli yapısal reformlar yapılmadığı sürece yüzde 5,5’in altına inmesinin olası görülmediği vurgulandı.

2013 yılı Mayıs ayından bu yana Türkiye’ye net finansal girişlerin azaldığına işaret eden ekonomik notta, “Yatırımcı güveninin yeniden tesis edilmesi, kırılganlıkların giderilmesi ve büyümeye hız kazandırılması için siyasi istikrara ve yapısal reform gündeminin uygulanmasına tekrar dönülmesine acil bir şekilde ihtiyaç duyulmaktadır.” tavsiyesi yer aldı.