Kahramanmaraş ekonomisini mercek altına alan Türkiye'nin tek ulusal ekonomi gazetesi Dünya, Gazetesi, Kahramanmaraş'ta faaliyet gösteren firmaları okuyucularıyla buluşturmaya devam ediyor. Türkiye genelinde okuyuculara ücretsiz olarak bugün ulaştırılan Kahramanmaraş ilavesinde, özel açıklamada bulunan Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan GÜVENÇER; “Kamu Ve Özel Kurumlara Önemli Görevler Düşüyor. Mevcut iki termik santrali ve 35 hidroelektrik santralin yanında, Afşin Elbistan Bölgesi’ne yapılacak yeni yatırımlarla önümüzdeki yıllarda ilin, Türkiye’nin önemli enerji merkezlerinden biri haline geleceğini öngörüyoruz, diyen Güvençer, “Günümüzdeki bilgi, iletişim ve teknolojideki gelişme ve yaygınlaşma, toplumsal ihtiyaç ve beklentilerin düzeyini yükselttiği görülüyor. Gelinen bu noktada başarılı olmak; toplumun ekonomik ve sosyal yönden kalkınmasını sağlamak için kamu ile özel kurumlara önemli görevler düşüyor. Piyasa ekonomisi şartlarında uluslararası büyük şirketlerle rekabet edebilmek için sektörlerde güçlü bir yapı kurulması gerekiyor. Bu doğrultuda Kahramanmaraş’ta rekabet gücü yüksek, yenilikçi ürünler üretmek ve pazarda marka değer olarak yer almak için çalışmalar yürütülmekte” olduğunu kaydetti.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı M. FATİH ERKOÇ yaptığı açıklamada ise “Projelerimizle Şehrimizin Yaşam Kalitesini Artıracağız”  ifadelerine yer verirken,  Kahramanmaraş Valiliği ve Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığımız protokol gereği eğitim alanında 18.5 milyon liralık yatırım yapacaklarını kaydetti. Erkoç; “Büyükşehir belediye başkanı olarak göreve başlamamın üzerinden bir yıl geçti. Bu süre içinde Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi başta olmak üzere ilçelerimizde de birçok yapılaşmaya imza attık. Ulucami Tünel Kavşak Projesi’yle ilk çalışmalarına başlayan belediyemiz, bu projeyi ağustos ayında bitirerek, bölge trafiğini rahatlatmayı hedefliyor. Bunun yanında; Valilik Kavşağı, SGK Kavşağı, Kıbrıs Meydanı Kavşağı, Tükel Kavşağı, Çukurova Anadolu Lisesi Kavşağı çalışmalarına da yakın süreçte başlayacağız. Yönetime geldiğimiz bir yıllık süre zarfında, il genelinde 210 kilometre asfalt, satih kaplama ve parke yol çalışmalarını tamamladık. Aynı zamanda 376 kilometre stabilize yol çalışmasını da bitirdik. 410 bin metrekare bordür ve parke döşemesini tamamlayarak, önümüzdeki üç yıl içinde toplamda bin 500 kilometre asfalt yol ile 500 kilometre stabilize yol çalışmasını gerçekleştirmeyi planlıyoruz.” Diyen Erkoç, Kentsel dönüşümle Bölgenin yapısına uygun konutlar inşa edeceklerini kaydetti.
 
K. Maraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı KEMAL KARAKÜÇÜK Yaptığı açıklamada; “İlde Afşin-Elbistan termik santrali ve 33 hidroelektrik santrali bulunuyor. Kahramanmaraş, bu yatırımlarla Türkiye’nin kurulu elektrik gücünün yüzde 8’ini karşılıyor. Dünyadaki değişime ayak uyduran, ekonomisi ve sosyal gelişmişliği ile modern bir dünya kenti olan Kahramanmaraş, 13 bin yıllık tarihi mirası ile geçmişle gelecek arasında bir köprü vazifesi görüyor. Tarihin her döneminde ekonomik kalkınma bakımından önde gelen yerleşim alanları arasında bulunan Kahramanmaraş, bugün de Türkiye’nin önemli bir üretim merkezi konumundadır. Kahramanmaraş,ekonomisi tarıma bağlı olan kent, 80’li yıllarla birlikte tekstil sektörü ile sanayileşmeye başladı. İl, bugün tekstil, enerji, metal mutfak gereçleri, kağıt sanayii ve çimentoda Türkiye’nin üretim üssü haline geldi. Kahramanmaraş, geçen yıl 5.3 milyar dolar reel sektör yatırımı gerçekleştirdi. Son on yılda yapılan özel sektör yatırımları ile istihdam 45 binden 130 bine, ihracat 230 milyon dolardan 900 milyon dolara yükseldi. Bu yatırımlarla birlikte 2014 yılı sanayi hasılası 5 milyar dolara, dış ticaret hacmi 2 milyar dolara ulaştı. 2023 yılında 5 milyar dolar ihracat hedefi bulunan il, Türkiye’nin en gelişmiş 10 şehri arasında yer almayı amaçlıyor.” İfadelerine yer verdiler.
 
Kahramanmaraş Ticaret Borsası Başkanı AHMET DURAN BALSUYU, Yaptığı açıklamada; “İlimizin ticaret hacminde süt ve süt ürünlerinin yeri kuşkusuz çok önemli. Bizim için milli bir değer olan ‘Maraş Dondurması’ Türkiye’de Kahramanmaraş adıyla anılan ender ürünlerden biri olduğunu kaydetti.” Balsuyu, “Akdeniz Bölgesi’nin doğusunda yer alan Kahramanmaraş, güney ve kuzeyi Güneydoğu Toros Dağlarıyla ikiye ayırmış olup bu dağların her iki tarafında Elbistan, Maraş, Afşin, Göksun ve Narlı gibi ovalar yer alıyor. Bölgenin sahip olduğu geniş verimli ovalar, tarım ve sanayi potansiyeli bakımından Kahramanmaraş’ı ekonomik yönden cazibe merkezine dönüştürüyor. İlin tarımsal üretiminde gerek üretim alanı gerekse ürün miktarı bakımından en önemli yerini tahıllar ve diğer bitkisel ürünlerden oluşuyor. Bu açıdan ilimiz tarımsal faaliyetler açısından çeşitli zenginlikleri bulunuyor.” Diye konuştu.
 
Kahramanmaraş Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı ALİ ARPASATAN yaptığı açıklamada; “Yeni hedefimiz, Kahramanmaraş’ı orta ve yüksek teknolojili Akdeniz’in üretim üssü haline getirmek. Güçlü olduğumuz sektörlerde katma değeri artırırken gözümüz orta ve yüksek teknolojide olmalıdır.” İfadelerine yer veren Arpasatan, “Daha güçlü bir ekonomi için üretim değeri yüksek sanayiye ihtiyaç var. Üretimin temelini sanayi üretimi, onun da temelini imalat sanayi oluşturuyor. Sanayinin, Türkiye'nin büyüme kalitesini artırdığını düşünüyorum. Türkiye’nin yeni sanayi üretim hikâyesinin 2015'de yeniden yazılacağı bir yıl olmasını temenni ediyorum. Daha güçlü bir Türkiye için daha güçlü bir sanayiye ihtiyacımız var. Kahramanmaraş’ı son 35 yılda uyuşuk bir tarım ekonomisinden dinamik bir sanayi ekonomisine dönüştürmeyi başardık. Bunu, daha çok kendi iç dinamiğimizle yaptık. Yeni hedefimiz,  Kahramanmaraş’ı orta ve yüksek teknolojili Akdeniz’in üretim üssü haline getirmek. Güçlü olduğumuz sektörlerde katma değeri artırırken gözümüz orta ve yüksek teknolojide olmalı ki, ihracat kilogram fiyatı iki dolardan dört dolara çıkabilsin. Hizmetler sektöründeki düşük potansiyeli göz önüne alındığında imalat sanayi kentimiz için hayati bir önem taşıyor.” Diyen Arpasanatan, Büyümeyi yukarı çekecek
reformlar ve bölgenin teşvik paketine ihtiyacı olduğunu kaydetti.,
 
Kahramanmaraş OSB Başkanı ABDULLAH ÇİNKAY, yaptığı açıklamada; “Sorunları, ‘birliktelik’ ruhuyla aşacağız.Geçen sene, zorluklarla dolu bir yıldı. Irak ve Suriye’de savaşlar, Rusya ve Ukrayna’daki karışıklıklar , ‘kelebek etkisi’ misali dalga dalga yayılarak bizi de etkiledi. Özellikle, bu bölgelerin ortasında yer alan Türkiye ve Ortadoğu’ya en yakın üretici merkezlerden biri olan Kahramanmaraş’ın etkilenmemesi düşünülemezdi. Bu yılının daha olumlu, savaştan ve karışıklıklardan uzak geçmesini diliyoruz. Konjonktür bu olduğuna göre, Kahramanmaraşlıların ‘birliktelik ruhundan’ asla vazgeçmemesi gerekiyor. Şehrimizin birçok sorunu var. Bunlardan birisi de havaalanı yetersizliği. Pilotlar bile pistin yetersizliğinden yakınıyor. Yıllardır bu sorunu çözemedik, bu da bizim yeterince birlik olamadığımızı gösteriyor. Kahramanmaraş’ın dünya ile daha çabuk ulaşım sağlaması için bu sorunu çözmemiz gerekiyor.” Diye konuşan Çinkaya, “Mevcut OSB’mize doğalgazın hala gelmemesi nedeniyle enerji arzında sıkıntıların yaşandığını kaydetti.
 
Kahramanmaraş merkez Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi MAHÇİÇEK, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati OKAY, Uluslararası Pamuk Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Ertuğrul TANRIVERDİ’nin görüşleri ve kentte ekonomisine ve çeşitliliğine yön veren firmaların görüşlerine de ilavede yer verilmiştir. Kentin yeni yatırım fırsatları, sosyo ekonomik gelişmelerini, Kentin yükselen sektörleri ve firmalarını tanıtıyor. Tarım, Turizm, İnşaat, Gıda, ve Endüstriyel üretim yapan firmalar başta olmak üzere gelecek vadeden sektörler masaya yatırıldı.
Ayrıca kentin önde gelen işadamları, Yöneticileri ve Meslek örgütlerinin değerlendirmelerine geniş yer verildi.  Dünya Gazetesi Kahramanmaraş Bölge Temsilcisi Ali Eskalen, ve Muttalip Akkuş tarafından hazırlanan. Kahramanmaraş ilavesi 10 Haziranda Türkiye genelinde Dünya Gazetesi okuyucularıyla buluştu. Eskalen, Kahramanmaraş ilavesinin şehrin yatırım potansiyelini tanıtmak açısından büyük bir fırsat olduğunu, İlavede yer alan firmaların marka bilinirliği noktasında ise ciddi katkılar sağladığını belirtti. Eskalen yaptığı açıklamada şunları belirtti; "Uzun yıllardır Kahramanmaraş bölge ilavesini her yıl düzenli olarak yayınlamaktayız. Bu ilavelerimiz gerek kentimizde, gerekse il dışında büyük ilgi görmekte. Okuyucular tarafından başvuru kaynağı olarak ve araştırma kaynağı olaraktan kullanılmaktadır. Hem bölge tanıtımında, hem de burada yer alan firmaların kendilerini Türkiye pazarına tanıtmaları için fırsat niteliğinde olan bu ilavemizin çalışmalarına, 2015 yılı için tamamlamış bulunmaktayız,” dedi.