Türkiye’den ve dünyadan Bilgi & Deneyim Paylaşımları, B2B Sektör Buluşmaları 7-8 Ekim’de Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de gerçekleşiyor.
Kongre başkanı Prof. Dr. Emre Alkin, kongrenin basın toplantısında 15 Temmuz darbe girişimi sonrası durumu değerlendirirken “Herkes, peki şimdi ne olacak diye soruyor. Ben şunu söylemek istiyorum; hiçbir şey olmuyor, her şey çok güzel olacak. Türkiye Cumhuriyeti özellikle finans piyasasıyla, reel sektörüyle, sermaye piyasasıyla, şirketleriyle ve şu an yapmakta olduğumuz etkinlikleri ile kuvvetli bir ülke olduğunu ortaya koydu. 15 Temmuz’daki bu alçakça saldırıyı kınıyorum ve bu süreçte bize manevi destek olan Azerbaycan devletine ve halkına teşekkürlerimi bir borç biliyorum” dedi.
“7-8 Ekim’de gerçekleştireceğimiz bu kongrede ise tek tek kendilerine teşekkürlerimi sunacağım” diyen Prof. Dr. Alkin, ayrıca daha önce TİM ve Futbol Federasyonu genel sekreterliği döneminde de Azerbaycan Türkleriyle çalışma fırsatı bulduğunu, kendilerinden destek ve hatta dostluk gördüğünü de sözlerine ekledi. “Türkiye ekonomisi 15 Temmuz’dan önce nasılsa şu anda da aynı. Bugün sabah Sayın Nihat Zeybekçi ve değerli iş önderleri ile yaptığımız toplantıda herkesin moralleri çok yüksekti ve herkes geleceğe umutla bakıyordu. Günümüz iş dünyası ekosisteminde kurallar yeniden yazılıyor. Yeni dönemde küreselleşmenin söylemden çok eylem içerisine geçişini her gün daha fazla görüyor ve Türkiye ekonomisi olarak fazlasıyla hissediyoruz. Sınırların kalktığı ekonomik düzlemde olamazsa olmazların başında iş birliği geliyor. Bu nedenle sağlam işbirlikleri başarıyı da beraberinde getiriyor. Yeni dönemin formülü; İyi bir ekip, sağlam network, güçlü iş birlikleri” diye konuşan Alkin açıklamalarına şöyle devam etti: “Bu kongrenin amacı; dünya genelinde firmaların ve kurumların en iyi sonuçlara ulaştığı başarılı iş modellerinin içerdiği proseslerin katılımcılarla paylaşılmasıdır. Bununla birlikte birçok uluslararası, yerel işletmelerin ve yeni girişim fikirlerinin işbirliği sağlayabileceği bir ortam yaratılması hedeflenmektedir. Azerbaycan ile başlamamızın sebebi ise Azerbaycan devleti ve şirketleri üretim / hizmet alanlarında ekonomik büyüme için yatırım ve iş ortaklıkları adına diğer sektörlerde yeni arayışlara girmeye, yeni iş süreci anlayışı geliştirme ihtiyaç duymuştur. Bu sebeple kongremiz Azerbaycan Devleti ve Türkiye’nin Bakü Büyük Elçiliği tarafından desteklenmektedir. Her yıl başka bir ülkede gerçekleştireceğimiz bu kongre kapsamında o coğrafyada yeni iş fırsatları yaratılmaya ve iş proseslerinde dünyadan en iyi uygulamalar paylaşılmaya devam edilecek.60 + konuşmacı, 6 Zirve, 3 Zirve Salonu, 14 Workshop Odası, 4 Sosyal Etkinlik, bin metrekarenin üzerinde fuar / sergi alanı bu kongreyi Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de Hilton Hotel ’de gerçekleştireceğiz.”