Alanında dünyanın en büyük fuarı olan Nürnberg Uluslararası Oyuncak Fuarı, kapılarını 66. kez ziyaretçilere açtı. 1 milyon 700 bin çeşit oyuncağın sergilendiği fuara 24 Türk firması katılıyor. Oyuncak ve hobi fuarında Türk firmalarının geçen yıla nazaran fazla olması dikkat çekti.

Türk oyuncak stantlarını gezen Nürnberg Başkonsolosu Asip Kaya, katılımcı şirket yöneticilerinden firmaları hakkında bilgi aldı. Çok sayıda Türk iş adamı da fuarı ziyaret ederek sergilenen ürünleri yakından görme fırsatı buldu. 67 ülkeden 2 bin 857 firmanın boy gösterdiği fuarı bir günde 75 bin kişi gezme imkânı buldu.

Türkiye Oyuncakçılar Derneği Başkanı ve aynı zamanda Neco Toys Genel Müdürü Yakup Kireçci, dernek olarak bütün Türk oyuncak firmalarını desteklediğini ve son senelerde Türkiye oyuncak imalatının geliştiğini belirtti. Kireçci gelecek senelerde fuara daha çok Türk firmasının katılacağını söyledi.

Heidi Oyuncak Sanayi genel Koordinatörü Lütfi Kop ve finansman müdürü Ayşen Şentürk de Fransa başta olmak üzere on ülkeye ürünlerini ihraç ettiklerini, Nürnberg fuarına ilk kez katılmalarına rağmen çok memnun olduklarını ifade etti.