Brandirectory’nin hazırladığı dünyanın en iyi 500 markasının bulunduğu listeye Güney Kore’den 12 şirket girdi. Listedeki ilk onda ABD kökenli olmayan tek şirket Samsung, ikinci sıraya yerleşerek dikkat çekti.

Her yıl dünyanın en iyi 500 markasını belirleyen Brandirectory, 2014 yılının listesini de geçen günlerde yayınladı. Listede bu yıl Güney Kore’den 12 şirket yer aldı. Samsung, Hyundai, LG ile ilk 100 listesine 3 markasını sokabilen Güney Kore’nin ilk 500’deki diğer markaları ise şöyle: SK, Shinhan Financial Group, Kia Motors, KT, Lotte, KEPCO, KOGES, KB Financial Group ve GS.

JAPONYA’NIN OTOMOTİV DEVLERİ İLK 50’DE

Son zamanlarda Güney Koreli markalara karşı gerileyen Japon firmaları, yine de dünya sıralamasında yerlerini korumayı başardı. Dünyanın en iyi 500 markasının bulunduğu listeye 40 şirketi giren Japonya’nın ilk 100 listesinde ise 11 firması yer aldı. Otomotiv devi Toyota, Mitsubishi, Honda ve Nissan gibi firmalar ise ilk 50’de yerlerini korumaya devam etti.

BİRÇOK ÇİN BANKASI İLK 500’DE

Listede bir diğer sıra dışı durum ise Çin markaları. Çin, dünyanın en iyi 500 markasına 32 şirketini sokarken, bu firmaların genelde bankacılık sektöründe olması dikkat çekti. Öte yandan Samsung’un yurt dışındaki pazarına olumsuz etkisi olacağı düşünülen Çin’in elektronik devi Huawei’in, ilk 100’e dahi girememesi hayal kırıklığı oluşturdu.