Sayın Abonemiz,
Ankara-Sivas uçak seferlerinin başlaması ile ilgili haberimizde sehven uçak firması olarak 'Atlasjet' yazılmıştır. Doğrusu 'AnadoluJet' olacaktır. Haberimizi düzelterek yeniden servis ediyoruz. Saygılarımızla.


İstanbul ve İzmir’in ardından Ankara-Sivas havayolu seferleri başladı. Karşılıklı olarak haftada 3 gün sefer yapacak Anadolujet, Ankara’dan 23.25’te Sivas’tan ise sabah 07.00’de havalanacak.

Ankara uçak seferleri birkaç yıl aradan sonra yeniden başladı. Seferlerin başlaması nedeniyle Nuri Demirağ Havaalanı'nda tören düzenlendi. Uçak, aprona girişi sırasında iki itfaiye aracından karşılıklı fışkırtılan suyun altından geçti. Nuri Demirağ Havalimanı’nda gerçekleşen hat açılış töreni, uçağın alana inişinin ardından su köprüsü ve halk oyunları gösterisi ile yapıldı. Yolcuların çiçeklerle karşılanmasının akabinde Vali Alim Barut, Milletvekili Hilmi bilgin, Belediye Başkanı Sami Aydın ve il protokolü tarafından hat açılışı kurdelesi ve pasta kesildi.

AnadoluJet’in, Sivas-Ankara karşılıklı seferleri ekim ayı sonuna kadar devam eden yaz tarifesi süresince haftanın üç günü icra edilecek. Seferler Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan salı, perşembe ve cumartesi günleri; Sivas Nuri Demirağ Havalimanı’ndan ise çarşamba, cuma ve pazar günleri düzenlenecek. Haftada 3 gün seferin az olduğunu söyleyen Atlasjet Başkanı İbrahim Doğan, Sivaslıların 25.99 liraya Ankara’ya gidebileceğini, işi olanların günlük 59 liraya da araç kiralayabileceğini diğer günün akşamı ise yeniden Sivas’a uçabileceğini dile getirdi.

AnadoluJet Başkanı Doğan, Ankara-Sivas seferlerini Sivaslıların Anadolu’nun diğer şehirlerine de kolaylıkla gidebilmeleri için başlattıklarını söyleyerek, 07.00’de Sivas’tan kalkan uçakla Sivaslıların en geç 10.00-10.30 gibi İzmir’de veya Anadolu’nun 16 şehrinde olabileceğini ifade etti.

Vali Alim Barut ise Ankara’ya uçuşların olmamasının büyük bir eksiklik olduğunu kaydederek, bu eksikliğin giderildiğini, Sivas’ın tarihi ve doğal güzelliklerinin görülmesi için de bir fırsat olacağını söyledi.

Konuşmaların ardından pasta kesimi yapıldı ve il protokolüne uçak maketi hediye edildi.