GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, firmaların e-ticarete ağırlık vermesi gerektiğini bildirdi. 

Bartık,  EticaretSEM ve Türk Ekonomi Bankası (TEB) işbirliğinde organize edilen "E-ticaretSEM Konferansı"nda e-ticaret cirolarının her geçen gün arttığını, Gaziantepli şirketlerin de bu alanda yoğunlaşması gerektiğini söyledi.

Firmaların artık her pazarda yer alması gerektiğini vurgulayan Bartık, "Dünyanın öbür ucuna baklavayı, lahmacunu, kutnu kumaşını ve sedef kakmaları e-ticaretle çok rahat satabiliriz. Çünkü insanlar bu alanda alışveriş yapmaya ağırlık verdi. Marka olmak zor iştir, marka olmanın birinci prensibi ulaşılabilir olmaktır. Biz bazı önemli markalarımızı ulaşılabilir duruma getiremiyoruz. Bunun için kafa yormalıyız, ürünlerimizi her alanda pazarlayabilmeliyiz" dedi.

Bartık, daha önce tezgahlarda satılan ürünlerin dahi e-ticaret aracılığıyla dünyaya pazarlanabildiğine dikkati çekerek şunları kaydetti:

"Bu alanla ilgili projesi olan girişimcilerimize destek olmak ve işbirliği yapmak için kapılarımız sonuna kadar açık. Fikri olan, yeni çalışması olanlara destek vermeye hazırız. E-ticaretle Gaziantep'i farklı bir platforma hep beraber taşıyalım. Biz sanayide iyiyiz, normal ticarette iyiyiz, turizmde yükselişe geçtik, iyi olacağız. E ticarette de Gaziantep menşeili ürünleri öncelikle Türkiye’ye, sonra da dünyaya açalım. Önemli bir ciroyu yakalayan şirketler e-perakende pazarında, e-ticaretle önemli yerlere geldi. İnsanlar artık cep telefonunu da yemeğini de interneti kullanarak çok rahat sipariş edebiliyor. Bir bilgisayar ve internetle farklı ülkelere çok farklı ürünleri pazarlayan girişimcilerimizin olduğunu biliyorum. Bu girişimcilerimizin sayısının artmasını ümit ediyorum. Gelecek bu alandaysa bizim de bu platformu çok iyi kullanmamız gerekiyor."