84. İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF)’nın açılış günü altı heyeti misafir eden Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), şimdi de Endonezya, Namibya, Seyşeller ve Polonya heyetlerini ağırladı.

Endonezya Ticaret Bakanlığı Genel Müdürü İndrasari Wilsnu Wardana, Namibya Sanayileşme Ticaret ve KOBİ Gelişimi Bakan Yardımcısı Pieter van der Walt, Seyşeller Yatırım Müteşebbisliğin Geliştirilmesi ve İnovasyon Bakanlığı Müsteşarı Marise Berlouis ile Polonya Türk Ticaret Odası Polonya Türkiye Portalı Direktörü Rafal Trochimiuk başkanlığındaki heyetler, ülkelerindeki iş dünyasıyla İzmirli sanayiciler arasında geleceğe dönük işbirliği ve karşılıklı yatırım imkanlarının köprülerini kurdu.

Endonezya heyetine evsahipliği yapan EBSO Yönetim Kurulu üyeleri Eyüp Sevimli ve Ateş İlyas Demirkalkan, ili ülke arasındaki ticareti geliştirmeyi ve İzmir’in aldığı payı daha üst seviyeye çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi. İki ülke liderleri arasındaki sıcak diyaloğun, İzmirli sanayiciler olarak kendilerinin de işbirliği isteklerini arttırdığını belirten Sevimli ve Demirkalkan, “Türkiye’de İzmir özelinde bizler de ekonomik ilişkileri geliştirmek için gelen heyetlerin karşılığını bulması, sadece alım satım değil, yatırımların da birleştirilmesi için gerekli planlamaları yapma çabasındayız. Türkiye ile Endonezya arasındaki ticarette, ilişkide olan sektörlerin yanına yenilerini de ekleyerek bugünkü rakamları daha üst noktalara çıkarmayı hedefliyoruz. Bugüne kadar iş dünyası temsilcilerini ve sektörleri biraraya getirerek, her iki tarafın yararına olacak organizasyonlar için EBSO olarak elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz.” dedi.

Genel Müdür Wardana ise İEF'ye 15 yıldır katıldıklarını, bu yıl ağırlıklı olarak plastik, kimya ve teksil sektörlerinde faaliyet gösteren 14 firmayla geldiklerini söyledi. Wardana, “Ülkelerimiz arasındaki 2,5 milyar dolarlık ticaret hacmini, karşılıklı heyet ziyaretleriyle arttırmak istiyoruz. Türk sanayicilerin yatırımları konusunda da yardımcı olmaya hazırız.” diye konuştu.

Namibya, Seyşeller ve Polonya heyetleri de karşılıklı dış ticaret ve yatırımların artması için çaba göstereceklerini ifade etti.