Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), mükemmellik anlayışı ile üyelerine sunduğu hizmetlerde değer katma felsefesiyle İzmir'in Konak ilçesi Alsancak semtinde açtığı dış ticaret ofisini yenileyip büyütürken ihracatçılara verdiği belgelerin ücretlerinde de indirime gitti. EBSO’ya üye firmalar ayrıca kapasite raporları ve oda kayıt sicil belgelerini de bu ofisten alabilecek.

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar küreselleşme, dış ticarette korumacılığın azalması ve buna bağlı olarak uluslararası ticarette yaşanan yapısal değişmelerin iç ve dış pazarda yoğun bir rekabet ortamı oluşturduğunu hatırlattı. Bütün ekonomik ve sosyal göstergelere bakıldığında, ulusal kalkınmanın ve uluslararası rekabet avantajı yakalamanın temel dinamiği olan sanayinin bu durumdan etkilendiğine dikkat çeken Yorgancılar, “Bu bağlamda, mükemmellik anlayışı ile üyelerimize belgelendirme, girişim ve bilgilendirme, eğitim, araştırma ve ticaret geliştirme hizmetleri sunarak değer katmak ve paydaşlarımızla birlikte sanayinin sürdürülebilirliğine katkıda bulunmak misyonumuzdan yola çıkarak, beş ana hizmet grubumuzdan biri olan 'Ticaret Geliştirme Hizmetleri Süreci' kapsamında üyelerimize daha iyi, verimli, hızlı ve etkin hizmet vermek maksadıyla beş yıldır hizmet vermekte olduğumuz Alsancak Dış Ticaret Ofisimizi, 1456 Sokak No: 8/C, Berin Aksoy İş Merkezi adresine taşımış bulunmaktayız.” dedi.

'YÜKLERİ AZALTIYORUZ'

Ender Yorgancılar, Türkiye’nin kalkınması yolunda en önemli aktörler olan sanayici ve ihracatçıları desteklemeyi, üyelerinin ihtiyaçlarını karşılamayı amaçladıklarını vurguladı. Yorgancılar, şu bilgileri verdi: “Sanayici ve ihracatçılarımızın, daralan dış pazarda karşılaşılan zorluklardan kaynaklanan ekonomik yüklerini azaltmak amacıyla ihracat işlemlerinde kullanmakta oldukları A.TR dolaşım belgesi, EUR.1 ve EUR.MED dolaşım sertifikaları, menşe şahadetnamesi, özel menşe şahadetnamesi, menşe ispat belgesi ve basitleştirilmiş A.TR dolaşım belgelerinin satış bedellerini, onay bedeli almaksızın güncelledik. Ayrıca 30 Mart 2015 Pazartesi gününden itibaren, odamız tarafından hazırlanmış olan kapasite raporlarının suretlerini ve odamız üyesi firmaların oda kayıt sicil suretleri, Alsancak Dış Ticaret Ofisimiz'den de temin edilmesi mümkün olacaktır.” dedi.