Yapı grubu ECE Holding, çok uluslu banyo ürünleri markası Ideal Standard International ile şirket açtı. Yüzde 50-50 ortaklı, Türkiye ve KKTC’de banyo ürünleri satacak olan İdeal Standart Yapı Malzemeleri AŞ için imzalar atıldı.






Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su ECE Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz oldu. Ideal Standart Türkiye adı ile faaliyet yürütecek olan şirket şu an Türkiye'de 65 adet olan satış yerinin 5 sene sonunda 100'ü aşmasını planlıyor.


Ideal Standard International Holdings CFO ve CAO'su Gary Cleaver; Türkiye’ye yatırım yapmak için hiç tereddüt etmediklerini belirtti. Cleaver, ülkenin her sene tahmini yüzde 5 büyüyen banyo ürünleri satışı, önemli konut projeleri ve güçlü markaları ile çekim alanı olduğunu dile getirdi. Cleaver, şunları ifade etti:

"Hedefler giderek büyüyor. 6 sene evvel Türkiye'ye geldiğimizde 5 sene için hedefimiz; en üst segmentte yüzde 20 ve lüks segmentte yüzde 25 gibi pay elde etmekti. Şu an Türkiye'de banyo ürünlerinde lüks tüketimin ilk markası olmayı hedefliyoruz. Güçlü büyümek, fırsatları yakalamak ve boşluğu doldurmak için adımlar atacağız. Bu amaçla daha büyük projelere yani prestijli konut projelerine, otellere ve benzer büyük yapılara önem vereceğiz.”

Ideal Standard Türkiye Başkanı ve CEO'su Erdem Çenesiz de "Türkiye gibi genç ve gelecek vaat eden bir pazarda Ideal Standard gibi bir dünya markasının, güçlü bir yerel ortakla hareket etmek adına bizi seçmesinden dolayı ülkem ve sektörümüz adına son derece mutlu oldum." dedi. Çenesiz, sözlerini şöyle tamamladı:

"Biz tek ortaklık yapmıyoruz; Ideal Standard’ın deneyimlerini, birikimini, profesyonel yönetim şeklini de öğreniyor ve ülkemize taşıyoruz. O nedenle sektörümüz adına bu ortaklığı daha fazla önemsiyorum. Ortaklık 5 sene sonrası için75 milyon TL ciro hedefi ile kuruldu, ancak ben bu şirketin CEO'su olarak 100 milyon TL ciroya 5. senede ulaşmayı hedef edindim. Arkamızda Türkiye’de ECE, pek çok Avrupa ülkesinde ise Ideal Standard International'ın üretim gücü var. İnanıyorum ki; büyüyen ülkemizle birlikte bu ortaklık da başarılı olacak ve sizlerle tekrar bir ilki paylaşmak için yeniden bir araya geleceğiz. Ve bu defa Türkiye'de büyük çaplı bir üretim, Ar-Ge ve teknoloji üssüne ait yatırımın temellerini birlikte atacağız.”