Kayseri Melikgazi Belediyesi tarafından 470 bin lira muhammen bedelle satışa çıkartılan eczane olarak kullanılacak işyeri açık artırmada 1 milyon liraya satıldı. Eskişehir Bağları’ndaki 60 metrekarelik işyerlerini almak isteyen eczacılar, fiyatları ihalede yüzde 100 artırdı.

Mülkiyeti Melikgazi Belediyesi’ne ait İlçe sınırları içerisinde yer alan ve 17 ayrı semtte bulunan toplam 71 adet taşınmaz ihale ile satışa sunuldu. 17 ayrı mahalle de bulunan farklı büyüklüklerdeki taşınmazların arasında olduğunu ve özellikle ticaret parselli, işyerleri ile bağ ve sayfiye arsalarının satışına ilgi büyüktü.

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, taşınmazdan 56’sının satışının gerçekleştirildiğini 15 adet taşınmazın ise 15 gün süre ile pazarlığa bırakıldığını söyledi. 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 45. maddesine istinaden açık teklif usulüyle ihale yapıldığını hatırlatan Başkan Büyükkılıç, “Yaklaşık 4 saat süren her şeyi ile şeffaf olan ihalemize katılımın yoğun olması son derece sevindiricidir. Satışı yapılan arsalardan 36 milyon TL gelir elde ettik. Şehrimiz ekonomisinin canlanmasına vesile olacak ve katkı sağlayacak ihaledeki amacımız, Melikgazi’mizin hizmetlerine imkân sağlamaktır. Belediye olarak bu arsa satışları ile özellikle kooperatifler için ucuz arsa ürettiğimiz gibi arsa spekülasyonları da önlemiş oluyoruz. Satışa sunulan tüm arsalar imar planlı olup, planlı gelişmeye, büyümeye ve yapılanmaya yön verilmektedir. Arsa satışından elde edilen gelir ile yine bu bölgelere asfaltlama, park yapımı gibi hizmetler geri dönecektir” dedi.

Açık artırma usulü yapılan ihalede en çok ilgiyi ise Eskişehir bağları semtindeki 60 metrekarelik eczane olması amacıyla yapılan işyerleri gördü. İhaleye başlangıç rakamları çok düşük olmasına rağmen eczacılar, fiyat artırdı. İhalede işyerleri 1 milyon lira, 1 milyon 15 bin liraya kadar fiyatlarla satıldı.