MHP Samsun Milletvekili Hüseyin Edis, Bafra’nın proje yoksulu olduğunu söyledi.

Bafra Öğretmenevi'nde basın mensupları ile çay sohbeti yapan MHP Samsun Milletvekili Hüseyin Edis, ilçede öncelikli yapılması gereken hizmetlerin Bafra Kaymakamlığı ve Bafra Belediyesi'nin mesleki oda temsilcileriyle bir araya gelerek, öncelikli sorunların tespit edilip, projelendirilip, ilgili bakanların desteği alınarak, hizmetlerin hayata geçirilmesi olduğunu kaydetti.

Parti ayrımı gözetmeksizin projelerin takipçisi olabileceklerini belirten Edis, sözlerine şöyle devam etti: "Bafra’nın öncelikli problemlerinden bir tanesi, ürettiğini satamama problemi var. Bırakınız ürünün daha fazla üretmesi çalışmanı, Bafra’da üretilen mevcut ürün satılamıyor. Önce ürünün satılabilir hale getirilmesi için belirli koşulların olması lazım. Bafra’da en büyük sıkıntı soğuk hava deposuydu. Bafra’da bir tane yapıldı. Asıl sorun şimdi, demiryolu taşımacılığı ile bu ürünün limana, hava meydanına oradan da İç Anadolu’ya, gerekirse taşınması konusu var. Şimdi bizim olmazsa olmazlarımızdan birisi, demiryolu projesinin Bafra’da, hayata geçirilmesi için biz çaba sarf edeceğiz. Nakliye taşımacılığı yani ürünü taşımacılığı Bafra için çok önemlidir. Bafra’nın çok güzel Süreyya kavunu var. Bu kavunun Ankara’ya gelebilse, emin olun yok satar. Ama Ankara’ya gelmiyor niye, taşımacılıkta maliyetler çok yüksek olduğundan Ankara’ya Süreyya kavunu gelemiyor. Bafra’ya ilk yapılacak iş demiryolu taşımacılığıdır. Raylı sistem Bafra’ya gelirse, insanlarımız biraz daha hızlı taşınır. Genelde üretirsin, bu sene az ürün olduğu zaman çok para eder. Bir sene sonra herkes onu yapar, ürünler çok olunca fiyatlar düşük olur. Bu politikayı devlet planlaması ile ancak düzenleyebilirsiniz. Bu konuda tüm Bafra’da, planlama yapılmalı."

Eskiden tütün para etmeyince herkesin tütünü bıraktığını hatırlatan Edis, "Bu sene tüccar tütüne istenilen fiyatı vermedi. Tütünün fiyatının ne olacağını kimse bilmiyor. Bu sene tütünün üçe ayrılacağı belirtiliyor. Bu açıdan baktığımızda tütüncü yine sahipsizdir. Bafra pirincine bile sahip çıkamıyor. Geçmiş dönemlerde çeltik üreticileri Bafra’da dolandırıldı. Tarımın bu konuda planlaması gerekiyor. Bafralı konuların çözümünde el ele vermek zorunda, konuların çözülmesi için Bafralı el ele verirse, biz de bu ellerden tutarız. Bafra’mızın hakkını da kimseye o zaman yedirmeyiz.” diye konuştu.