Edremit Belediyesi bünyesinde bulunan zeytinlikler 6 yıllığına kiraya verilecek. 7-8-9 Nisan tarihlerinde yapılacak olan ihaleleri kazananlar, 6 yıl boyunca zeytin mahsullerini toplama hakkı kazanacak.

Edremit Belediyesi tarafından daha önce her yıl yapılan zeytin mahsulleri satışı yerine, bu kez ilçe merkezi ve mahallelerde bulunan zeytinlikler 6 yıllığına kiraya verilecek. 7-8-9 Nisan tarihlerinde yapılacak olan ihaleler sonucunda zeytinlikleri kiralamaya hak kazananlar 6 yıl boyunca zeytinliklerin kulanım hakkını kazanacak.

Belediye Başkanı Kamil Saka, “Edremit Belediyesi’nin olan tüm mallar Edremitli yurttaşlarımızın. Biz sadece halkımızın bize verdiği yetki ile bu malları en iyi şekilde yönetmeye çalışıyoruz. Edremit’in mallarından vatandaşlarımız en iyi şekilde yararlansınlar diye 7 Nisan Salı gününden başlayarak 3 gün sürecek olan ihaleler ile Edremit merkez, Zeytinli, Güre, Kızılkeçili, Avcılar, Narlı Dereli, Kadıköy, Çamlıbel, Yaylaönü, Bostancı, Çıkrıkçı, Beyoba, Kavlaklar, Tahtakuşlar ve Yolören mahallelerimizdeki zeytinlikleri, zeytin sektöründe bir sene var yılı, bir sene yok yılı olmasını da göz önüne alarak 6 yıllığına kiraya vereceğiz. İhaleleri kazanacak üreticilerimiz gübre ve mazot desteği alabilecekler, zeytinyağı priminden faydalanıp, iyi tarım uygulamalarından da yararlanabilecekler.” dedi. İhalelere katılmak isteyenlerin bir gün önceden Belediye Destek Hizmetleri Müdürlüğü’ne başvurmaları gerektiği hatırlatıldı.