Türkiye genelinde 60 bini aşan ihracatçı, bu ay 60 ihracatçı birliğinin olağan mali genel kurul toplantılarında biraraya gelecek. İhracatçılar, genel kurullarda 2014 yılının değerlendirmesini yapma ve 2015 yılı ile ilgili fikir alışverişinde bulunma fırsatı yakalayacak.

Bünyesinde 12 ihracatçı birliği bulunan ve Türkiye’de en fazla ihracatçı birliğine sahip olan Ege İhracatçı Birlikleri (EİB)’nde genel kurul maratonu, 3 Nisan 2015 Cuma günü, Ege Tütün İhracatçıları Birliği’nin olağan genel kurul toplantısı ile başlıyor. Genel kurula katılma hakkına sahip, 5 binin üzerinde ihracatçı firma bulunuyor. 5910 Sayılı Türkiye İhracatçılar Meclisi ve İhracatçı Birlikleri Kanunu’nda, ihracatçı birlikleri yönetim kurullarının görev süresi 4 yıla çıkarılmıştı. Son seçim heyecanını 2014 yılında yaşayan ihracatçılar, bu yıl mali genel kurullarda biraraya gelecek. İhracatçı birlikleri genel kurullarının en üst karar organı olduğunu ve sektörlerin ihracat politikalarına yön verici özelliği bulunduğunu belirten EİB Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, yılda bir kez yapılan olağan genel kurul toplantıların,a birliklerinin genel kurullarına katılma hakkına sahip olan bütün ihracatçıları davet etti.

Ege Tütün İhracatçıları Birliği, 3 Nisan Cuma günü genel kurul toplantısını yaparken diğer 11 birlik, ikinci toplantı tarihlerinde biraraya gelecek. Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği ve Ege Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği 8 Nisan Çarşamba, Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği 9 Nisan Perşembe, Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği 10 Nisan Cuma, Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği 22 Nisan Çarşamba, Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği 27 Nisan Pazartesi, Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği 28 Nisan Salı günü genel kurul toplantılarını yapacaklar. 29 Nisan Çarşamba günü Ege İhracatçı Birlikleri’nde üç genel kurul birden yapılacak. Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği, Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği ile Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği üyeleri, aynı gün genel kurul toplantılarını sırayla yapacak. Son genel kurul toplantısı ise 30 Nisan Perşembe günü Ege Maden İhracatçıları Birliği’nin olacak.