Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) internet sitesi yenilendi. "www.eib.org.tr" alan adıyla 1996 yılından bu yana ihracatçılara ve dış ticaret dünyasına hizmet veren site, günün ihtiyaçlarına göre güncellendi. Yıllık 22 milyar dolarlık ihracat hacmiyle Türkiye’nin ikinci büyük ihracat bölgesi konumundaki Ege Bölgesi’nde faaliyet gösteren 8 binin üzerindeki ihracatçının büyük kısmını çatısı altına alan Ege İhracatçı Birlikleri’nin sitesinde, eskisinden farklı olarak günün ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde online işlemler ön plana çıkarıldı. Bu sayede ihracatçılar, devlet yardımları ve tarımsal iade servisleri ile ilgili evraklarını takip edebilecek, hangi işlem aşamasında olduğunu görebilecek.

Ege İhracatçı Birlikleri’nde kurumsal kimlik yenileme çalışmaları kapsamında ilk olarak 2014 Ekim ayında logonun değiştiğini kaydeden Koordinatör Başkan Sabri Ünlütürk, şimdi de web sitesinin yeni ve fonksiyonel yüzüyle hizmete girdiğini aktardı. Online işlemlerin evrak takibinin, "Devlet Yardımları ve Tarımsal İade Servisleri" ile başlayacağını, daha sonra bütün evrakların online ortamda takibinin hedeflendiğini belirten Ünlütürk, “Üyelerimiz, online işlemler bölümünde üyelik borçlarını görüntüleyip ödeyebilecekleri gibi ihracat işlemleri için vekaletname tanımlayıp dünyanın lider online araştırma ve trend analizi bilgi servisi olan Worth Global Style Network (WGSN)’ten randevu alabilecekler.” diye konuştu. Eskisinden farklı olarak sadece birliklere göre değil, ürünlere göre de 6 bin 811 ihracatçı firmanın listelenebileceğini anlatan Ünlütürk, şöyle devam etti: “Bilgi merkezi bölümünden, çeşitli ihracat istatistiklerine ulaşılabilecek ve dış talepler görüntülenebilecek. Daha önce de çok sık ziyaret edilen ve takip edilen duyurularımız bölümü, yeni yüzüyle duyurularımızı yayımlamaya devam edecek. Üyelerimizin üyelik bilgilerinden ihracat desteklerine, fuar heyet bilgilerinden eğitimlerimize, projelerimize, tanıtım gruplarımıza, kurumsal bilgilerimize rahatlıkla ulaşabilecekleri bir web sitesi hazırladık.”

Ege İhracatçı Birlikleri’nin yeni sitesindeki başlıklar Kurumsal Yapı, İhracat Destekleri, Online İşlemler, Bilgi Merkezi, Birliklerimiz, Üyelik İşlemleri, İhracatçılarımız, Fuar ve Heyetler, Eğitim-Proje, Duyurular, Tanıtım Grupları olarak sıralanıyor.