Ege Lojistik Derneği (ELODER) tarafından, Körfez Lojistik Buluşması (KLB) düzenlendi. Burada lojistik sektörü temsilcileri ve öğrencilerine seslenen KOSGEB İzmir Güney Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Çanakçı, KOBİ’lere sunular fırsatlardan faydalanmaya çağırdı.

ELODER'in KLB toplantılarının dördüncüsü, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde düzenlendi. Buradaki konuşmasında, lojistik sektörünün ağırlıklı olarak kullandığı programları anlatan Çanakçı, KOBİ’lerin KOSGEB tarafından yedi program başlığı altında desteklendiğini, altısından faydalanılabilmesi için proje yazılması gerektiğini söyledi. Lojistik sektörünün en çok fuarcılık ve yurtdışı gezi destek programlarını kullandığını ifade eden Çanakçı, işletme başına her gezi için 2 bin lira, üç yıl süreyle toplamda 10 bin lira destek sağladıklarını kaydetti. İşletmelerin, nelere ihtiyacı olduğunu belirledikten sonra KOSGEB’e başvurmasını tavsiye eden Çanakçı, “Küçük ve orta ölçekli aile şirketleri veya kurumsallaşma endişesi taşıyan firmalar, kurumsal destek projelerimizden yararlanabilir. En azından bir departmanı olan, kimin ne görevi yaptığı belirsiz olan işletmelerin kurumsal kimlik oluşturma projesine başvurmasını tavsiye ederim. Proje yazılırken beklenen kriterler de mevzuatımız içinde bulunuyor ve karşılayabildiğiniz sorulara karşılık gelen maddelere uygun proje yazmanız gerekiyor.” diye konuştu.

‘BÜYÜME YAVAŞLAYACAK’

ELODER Yönetim Kurulu Başkanı Osman Doğrucu ise 2014 yılı istatistiklerine göre lojistik sektörünün en fazla hizmet verdiği sektörlerin gıda, tekstil ve kimya olduğunu belirterek, şunları kaydetti: “Ocak-Mart beklentisi olarak lojistik sektörünün yabancı sermaye yatırımlarının aynı seviyede kalacağını düşünüyorum. Önümüzdeki genel seçimlerden dolayı da piyasada büyümenin yavaşlayabileceğini düşünüyorum. Halihazırda sektörümüzün en büyük problemini mevzuat düzenlemeleri olarak görüyorum.”