Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği, 4-6 Şubat 2015 tarihlerinde Almanya'nın Berlin şehrinde düzenlenen ve dünyanın en büyük meyve sebze fuarı olarak kabul edilen 23. Fruit Logistica Fuarı’na katıldı. Bu yıl 84 ülkeden 2 bin 600'ün üzerinde katılımcı ve 62 bin ziyaretçiye evsahipliği yapan fuarda Ege İhracatçı Birlikleri standı, birlik üyelerinin ortak buluşma ve görüşme noktası oldu.

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Yılmaz, fuar boyunca narenciye, kiraz, üzüm, nar, kestane gibi Ege Bölgesi'nin önde gelen ihraç ürünlerinin tanıtımını yaptıklarını söyledi. Yılmaz, Ege İhracatçı Birlikleri standında mevcut ve potansiyel müşterileri ile görüşme imkanı bulduklarını ve üyeler için çok önemli bir buluşma noktası olduğunu belirtti. Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Rıza Seyyar ise Almanya başta olmak üzere Avrupa'nın hem taze meyve sebze hem de işlenmiş meyve sebze ürünleri için çok önemli bir pazar olduğunu vurgulayarak, Avrupa ve diğer pazarlardaki tanıtım faaliyetlerini kesintisiz devam ettireceklerini kaydetti.

Fruit Logistica Fuarı’nda birliği Yılmaz, Yönetim Kurulu üyeleri Erdinç İnan Yılmaz ve Sıdık Demircan, Denetim Kurulu Üyesi Mehmet Kırıcı ve Ege İhracatçı Birlikleri'nde uzman olarak görev yapan Gökay Çelikli temsil etti.