Kadınlara yönelik birçok projeyi hayata geçiren Ege İş Kadınları Derneği, (EGİKAD) önümüzdeki dönemde aralarında kadın sağlığı, şiddeti önleme ve istihdam olmak üzere yeni projelere hazırlıyor.

Dernek Başkanı Betül Elmasoğlu ile yönetim kurulu üyeleri, Emre Pınar Kılıç'ın tarım alanında hizmet veren işyeri Arkhe’yi ziyaret etti. Çok sayıda üyenin katılımıyla gerçekleşen ziyarette konuşan Elmasoğlu, Türkiye’deki kadınların güçlü ve ayakta durabilmesinin şartlarının çok ağır olduğunu söyledi. Başladıkları projelerde ayakları yere basan, kimseye ihtiyacı olmadan yaşayabilen kadın hayalini gerçekleştirmek için çalıştıklarını ifade eden Elmasoğlu, önümüzdeki dönemde birçok projeyi hayata geçireceklerini söyledi.

Karşıyaka Belediyesi, İzmir Barosu ve Ege Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirecekleri Kadına Şiddet Çalıştayı’nın ardından, eğitim ve kadın sağlığını yakından ilgilendiren bir çalışma içinde olacaklarını anlatan Elmasoğlu, “Biz kendimiz için bir şey yapılmasını beklediğimiz sürece olmayacak. Ziyaretlerimiz de sorunlarımızı konuşmamız açısından verimli geçiyor. Bu yüzden bir fikri olan tüm kadınlarımızı bizimle işbirliği yapmak üzere bekliyoruz.” diye konuştu.