Ekinözü ilçesinde böğürtlen üreten çiftçiler, ürünlerinin tamamen olgunlaşmasının ardından hasada başladı. 5 dekar alanda böğürtlen üreten Kemal Bozdoğan, ürünlerinin büyük bölümünü Kahramanmaraşlı Dondurma firmalarına sattıklarını söyledi. Böğürtlen üretmenin oldukça zahmetli olduğunu belirten Bozdoğan, "Özellikle hasat sırasında çok dikkat etmek, ürünlere zarar vermeden hasadı gerçekleştirmek gerekiyor. Hasadın ardından ürünlerimizin büyük bölümünü, dondurma üretici firmalara satıyoruz. Kalanları ise, ilçemizdeki market ve manavlarda "Böğürtlencilik" adı altında vatandaşların satışına sunuyoruz" dedi. Tavsiyeler üzerine böğürtlen üretimine başladığını kaydeden Bozdoğan, 2007 yılında diktiği bin köklük böğürtlen ile bu işe başladığını geçen yıl ise, 500 kök daha böğürtlen diktiğini kaydetti. İlk yıl yaklaşık 3 ton hasat gerçekleştirdiklerini ifade eden Bozdoğan, bu yıl ise rekoltenin 6 tona ulaşmasını beklediklerini sözlerine ekledi.