Ekinözü Kaymakamı Fatih Gül, "İlçenin acı su potansiyelini fırsata dönüştürüp, tarım ve hayvancılığı hareketlendirmek istiyoruz" dedi.

Gül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin yapısının tarım ve hayvancılığa elverişli olduğunu söyledi.

Yeni göreve başladığını ve ilk gözlemlerinde ilçede ciddi anlamda tarım potansiyeli olduğunu belirten Gül, şunları kaydetti: "İlçe Tarım Müdürlüğü işbirliğinde modern tarım teknikleri uygulanarak, ilçenin tarım potansiyeli daha ileriye gideceğini gözlemledim. Özellikle sulama şartlarının modern hale getirilmesi, ilçedeki tarım potansiyelinin artacağı konusunda bizleri ümitlendirmektedir. Önümüzdeki yıllara ilişkin düşüncelerimiz var. İlçedeki tarım potansiyelinin artırılması konusunda ümitliyim" dedi.

Gül, ilçenin turizm potansiyelinin artırılması konusunda yapılan baraj ve oluşan göletlerin bölgeye ayrı bir hava kattığını belirtti.

İçmeler bölgesindeki şifalı su ve bölgenin rakımı itibariyle oluşturduğu havanın ilçenin geleceği adına ciddi bir güzellik ve ümit olduğunu vurgulayan Gül, "Şuan itibariyle içmeler bölgesindeki turizm hareketliliği ve faaliyetler yaklaşık 2 ay sürmektedir. Dolayısıyla mevsimin burada kısa olması nedeniyle özel sektörün yatırım yapmakta biraz çekingen davrandığını öğrendim" ifadelerini kullandı.

Diyalog halinde ilçeye nelerin yapılacağını planlayacaklarını ifade eden Gül, "Burada turizm adına ciddi bir potansiyel var. Bunun değerlendirilmesi lazım. Yakın vadede ilçenin ekonomik anlamda ana kurtuluşunun turizme yönelik yapılacak faaliyetler olduğunu gözlemledim. İlçenin acı su potansiyelini fırsata dönüştürüp, tarım ve hayvancılığı hareketlendirmek istiyoruz" dedi.

Hükümet Konağı inşaatının da tamamlandığını dile getiren Gül, ay sonu itibariyle vatandaşlara daha etkin ve nitelikli hizmetlerin verileceğini sözlerine ekledi.