Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, kendisinin 'Asgari ücretin yeterlidir' demediğini, artması gerektiğini söyledi.

Bakan Zeybekci, Denizli’nin Tavas İlçesi Kızılcabölük Mahallesi’nde Kızılcabölükspor Tesislerinin Temel Atma Töreni’ne katıldı. Törende konuşan Zeybekci, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi sert ifadelerle eleştirdi.

‘BENİMLE YÜRÜ TÜRKİYE DİYEN, KEMAL DERVİŞ’İN ARKASINDA YÜRÜYORDU’

Zeybekci, “Bugün uzaktan mangal gördüğü zaman o mangalı külleriyle mülleriyle kendisiyle devirenler var ya o zaman Kemal Derviş’in arkasında el pençe divan tutanlar saf tutanlardı. Hani var ya 'Benimle yürü Türkiye diye.' O zaman Kemal Derviş’in arkasında yürüyordu, şimdi tekrar Kemal Derviş’in arkasından yürüyeceği günleri hasretle bekliyor garibim.” dedi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun 'hesap uzmanıyım' dediğini hatırlatan Zeybekci, “Asgari ücret şöyle olacak böyle olacak yarış var. Öteki diyor bin 500, öteki diyor bin 800 hızını alamadı öteki 5 bin. Şunu bilmiyorlar. Yani bilmediklerini de bilmiyor da. Mevlana öyle diyor. Üzülürsün cahille yarışa girme üzülürsün, cahille muhatap olma üzülürsün. Az okuyan değil cahille. Yani bilmediğini bilmeyen. Asgari ücretin yükselmesiyle hükümetin cebinden bir kuruş para çıkmaz. Bunu bilmiyor. Hükümetin ve devletin hiçbir memuru ve işçisi asgari ücret almaz. Ortalama rakamları yüksektir. Evet ben asgari ücret yeterlidir demiyorum. Asgari ücret artmalı ama önce paylaşılacak olan pasta artmalı. Ekonomi büyümeli. Türkiye’de milli gelir 10 bin 400 dolar. Bu milli gelire göre asgari ücretin oranı Türkiye dünyada ikinci sırada. Daha çok artmalı. Ama inekten süt almak için o ineği beslemeli. O ineği büyütmeli, o ineğe iyi bakmalı. Suyunu vermeli ilacını vermeli. Hiçbir şey vermeden ineği sağarsan o senin bilmediğin olur.” diye konuştu.

‘ASGARİ ÜCRETİN TARAFI HÜKÜMET DEĞİL’

Asgari ücretin tarafı hükümet olmadığını iddia eden Zeybekci, “Asgari ücreti belirleyen bu ülkede asgari ücret tespit komisyonu var. 5 tane işçi sendikası üyesi 5 tane işveren sendikası üyesi bir araya geliyor asgari ücreti belirliyor. Bunu bile bilmiyor. Biliyor da işine gelmiyor. Hain avcılar vardır böyle su başında bekler, o zavallı av hayvanı suya geldiğinde vurmaya çalışır, veyahutta bir yere yem atar böyle o yemleri yemeye gelen av hayvanlarını toplu olarak katletmeye çalışır. Bu milleti kuş zannediyorlar. Bu millet avlatmaz kendini öyle bir avlanırsın ki 7 Haziran günü sabaha kadar fellik fellik dönersin bu memlekette. Sabaha kadar dönersin. 7 Haziran akşamı bu ülkede iktidar değişmeyecek. Hükümet değişmeyecek.” şeklinde konuştu.