Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 2016 yılı ikinci çeyrekte elde edilen yüzde 3,1’lik büyümeye ilişkin olarak yaptığı değerlendirmede “Büyümemizin sürdürülebilir kılınması için her türlü tedbiri alacağız” dedi.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 2016 yılı ikinci çeyrekte elde edilen yüzde 3,1’lik büyümeye ilişkin olarak bir değerlendirmede bulundu. Zeybekci, değerlendirmesinde “2016 yılı ikinci çeyreğinde ülkemiz yüzde 3,1 oranında ekonomik büyüme sergilemiştir. Son 27 çeyrektir kesintisiz olarak büyüyen Türkiye’nin bu başarısı, ekonomik temellerimizin ve reform politikalarımızın sağlamlığını gösterir” ifadelerini kullandı.
“Büyümemizin sürdürülebilir kılınması için her türlü tedbiri alacağız”
“Ülkemiz ikinci çeyrek itibariyle tam 16 Avrupa Birliği üyesinden daha iyi bir büyüme performansı sergilemiştir” diyen Zeybekci, “Ayrıca ikinci çeyrek büyümemiz AB, Avro Bölgesi, OECD ve G7 ortalamalarının da üzerindedir. Ekonomimizi büyütürken, aynı zamanda cari açığımızı düşürüyor, daha fazla vatandaşımıza istihdam imkanı sunuyoruz. Büyümenin ana iticisi ikinci çeyrekte de iç talep olmuştur. Ancak bizim uzun vadeli perspektifimiz, net ihracata ve yatırımlara dayalı bir ekonomik büyüme modelini öngörüyor. Yapısal sorunlarımıza en uygun reformlarla cevap vererek, büyümemizin sürdürülebilir kılınması için her türlü tedbiri alacağız” değerlendirmesinde bulundu.