Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, ekonomi politikalarının devamının yeni kurulacak hükümetin yapacağı en önemli ve güvenli adımlardan birisi olacağını söyledi.

Zeybekçi Mersin Valisi Özdemir Çakacak'ı ziyarette gazetecilerin olası bir koalisyonda hükümetleri döneminde yürütülen ekonomi politikalarının nasıl bir yön alacağı şeklindeki sorusunu cevaplandırdı. Milletin 7 Haziran'da AK Partiye 'hükümeti sen kuracaksın, ülkeye sen hizmet edeceksin ve hükümetlerine bugüne kadar sürdürdüğü ekonomi politikalarını devam ettireceksin' diye kendilerine verdiğini ifade eden Zeybekçi ama uzlaşmayı şart koştuğunu ifade etti.

"Koalisyon kuracaksın, 7 Haziran seçimlerinin söylediği bu" diyen Zeybekçi, "Ben bundan sonra kurulacak olan veya bu partinin 13 yıldan beri sürdürdüğü başarısı teyit edilmiş, artık bugün sağlaması yapılmış olan, bütün ekonomik politikalarımızın devamı yönünde, ülkemizin menfaati anlamında da yarar görüyoruz. Gerek dış ticarette, gerek cari açıkta, gerek bütçe disiplininde, gerekse finans piyasalarının sağlamlığında, banka piyasalarının sağlamlığına baktığımız zaman Avrupa Birliğindeki EURO piyasasındaki bölge coğrafyamızdaki veyahutta ABD ve Japonya olmak üzere dünyadaki tüm ekonomik gelişmelere baktığınız zaman 13 yılda uyguladığımız ekonomi politikalarının başarılı olduğunu görüyoruz. İsabetli olduğunu görüyoruz. Yani teyit edilmiş, sağlaması alınmış olan bu ekonomi politikalarının devamı herhalde kurulacak olan hükümetinde yapacağı en önemli en güvenli adımlardan birisi olur" şeklinde konuştu.

Bu nedenle kimsenin endişe etmesine gerek olmadığını anlatan Zeybekçi şunları kaydetti: "Zaten koalisyon görüşmeleri sırasında da olması gereken şey Sayın Başbakanımızın turları sırasında öncelikli olarak Türkiye'nin büyüme politikası ne olacak. Cari açıkla ilgili hedeflerimiz ne olacak. Bütçe açığı ile ilgili hedeflerimiz ne olacak. Dış Ticaret Açığımız, Dış Ticaret Dengemiz ile ilgili hedeflerimiz ne olacak. Finans piyasaları ve bankacılıkla ilgili disiplinlerimiz ne olacak. Bunlarda uzlaştıktan sonra, bence ekonomi ile ilgili dinamikler aynen yerinde kalarak, korunarak da ülke menfaatine uygun bir şekilde bir zemin oluşturulmuş olur diyorum."