Capital ve Ekonomist dergileri tarafından düzenlenen Uludağ Ekonomi Zirvesi 'Girişim: Milyar Dolarlık Şirket' konulu oturumla devam etti.

İntel Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın'ın yönettiği oturuma Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Ruvix ltd Kurucusu Joseph Mambwe, Nord Holding CEO'su ve Alman Sermaye İştirak Şirketleri Birliğinin Başkanı Matthias Kues, IG Expansion CEO'su Jose Marin, TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, Mynet Group Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kurttepeli konuşmacı olarak katıldı.

Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, başarısız olmaktan korkmamak gerektiğini söyledi. "Aranızda kaç kişi en az iki şirket batırdı, parmak kaldırsın" diye soran Sabancı, kimsenin parmak kaldırmaması üzerine "Çok yalancısınız. Ben mesela iki tane batırdım. Ama ondan öğrendim. Ben şöyle diyorum. Sürdürülebilirlik aslında. Bunların olduğu ortamlarda, bana göre Türkiye'de milyar dolarlık şirketlerin sayısının çok daha fazla olacağını düşünüyorum. Karamsar olmak istemiyorum. Bana göre her şey var. Eğer hayal edebilirsek, denemekten korkmazsak, başarısız olmaktan korkmazsak, bir de misafirlerin yani müşterilerin ihtiyaçlarını anlarsak, kendi ihtiyaçlarımıza göre şirketler kurmazsak, o zaman milyar dolarlık şirketler çıkartabiliriz." dedi.

IG Expansion CEO'su Jose Marin ise şunları dile getirdi:

"Gelişen pazarlarda en büyük sıkıntımız sermaye toplama noktasında oldu. Türkiye, Brezilya gibi pazarlara nüfus ettiğiniz zaman büyümenizi sağlayacak çok da fazla sermayenin olmadığını göreceksiniz. 15-20 milyon dolarlık sermayeye ulaşmak sıkıntı oluyor. Bizim karşılaştığımız en büyük sıkıntı da bu. Hakikaten büyük düşünen insanları bulmak da sıkıntı oluyor. Büyük hayalleri olan insanları bulmamız gerekiyor."