Saadet Partisi (SP) Gaziantep İl Başkanı Mehmet Karalar, ülkede ekonominin zorlama tedbirlerle ayakta tutulmaya çalışıldığını söyledi.

Karalar, Milli İttifak'ın Gaziantep'teki adaylarıyla birlikte basın mensuplarının karşısına çıktı. Seçim İletişim Merkezi'ndeki toplantıda konuşan Karalar, Türkiye'nin Refahyol hükümetine son verildikten sonra uygulanan işbirlikçi politikalarla sendeleyip durduğunu ifade etti. Ekonominin kırılgan bir zeminde zorlama tedbirlerle ayakta tutulmaya çalışıldığını dile getiren Karalar, “Büyük krizler kapımıza dayanmakta. Artan işsizlik, bunalımlı gençlik, her geçen gün kan kaybeden aile kurumu, büyüyen suç oranları, sermayesi eriyen esnaf, alın teri heba olan işçi, kredi kartlarına mahkum bir hayat süren memur, nesli tükenen çiftçi, umutlarına merhem olabilecek bir siyasi hareketi arzulamakta.” diye konuştu.

Milli İttifak'ın millet için bir umut olduğunu belirten Karalar, “İnancı ve ilkeleri uğruna siyasi mücadele veren Saadet ve Büyük Birlik partilerimizin güç birliği yapması, büyük baronların uykularını kaçırmıştır. Bu durumu belli etmeseler de birilerinin yüreğine oturmuştur. Bu ittifakın temelinde inanç, özünde ise sadakat ve cesaret vardır.” ifadelerini kullandı.

7 Haziran seçimleri ile ilgili olarak Türkiye sathında hummalı bir çalışmaya girdiklerinin de altını çizen Karalar, genel başkanlar Mustafa Kamalak ve Mustafa Destici'nin katılımıyla 17 Mayıs Pazar günü saat 17.00'de Demokrasi Meydanı'nda miting düzenleyeceklerini açıkladı.