Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesindeki tarım işçilerinin yevmiyeleri 50 liradan 60 liraya çıkarıldı.

Ziraat Odasında düzenlenen programda konuşan Elbistan Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Bulut, işçi ve işveren arasında orta yolu bulduklarını söyledi.

Her yıl olduğu gibi bu sene de hasat sezonu öncesinde işçi ve işveren arasında köprü vazifesini başarılı bir şekilde gördüklerini ifade eden Bulut, şunları kaydetti:

"Tarımda girdiler oldukça yüksek, çiftçilerimiz yevmiyelerinin belirlenmesinde girdilerin baz alınmasını talep ediyor. Diğer yandan işçilerimiz de alım gücünün düştüğünü ifade ederek yüksek oranda zam yapılmasını istedi. Yaptığımız müzakereler sonucunda her iki tarafın da taleplerini dinleyerek yine orta yolu bulduk. Geçen yıl 50 lira olan işçilerimizin yevmiyesine yüzde 20 zam yaparak, günlük ücretlerini 60 lira olarak belirledik."

Üretici Hüseyin Aktaş ise işçilere daha fazla zam yapmak istediklerini ancak yüksek girdiler nedeniyle mümkün olmadığını anlattı.  

İşçi Nusret Genç ise "Hepimizin durumu ortada. Onun için çok fazla ısrarcı olmadık. Amacımız herkesin kazanması ve memnun olması." diye konuştu.