Kahramanmaraş'taki Afşin Elbistan Termik Santraline filtre takılma süresinin Ak Parti ve MHP milletvekillerinin oylarıylCumartesi günü kirli havadan korunmak için tüm vatandaşlarımızı maskeli dolaşmaya davet ediyoruz. Saat ikiden itibaren platform gönüllülerimiz maske dağıtımı yapacaklardır...uçuk yıl daha uzatılmasının ardından tepkiler dinmiyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Kirliliğe kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Kimse milletin havasını kirletemez. Mutlaka filtreleme sistemi yapılmalı. Bu konuyu da bizzat takip edeceğim" açıklamasına rağmen Ak partili ve MHP'li milletvekillerinin oylarıyla termik santrallere filtre takma süresi 2 buçuk yıl daha uzatıldı.

Ak Parti ve MHP'li Milletvekillerine tepkiler sürerken Elbistan Havayı ve Doğayı Koruma Derneği yarın Elbistan'da vatandaşlara maske dağıtma kararı aldı. Dernek tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Cumartesi günü kirli havadan korunmak için tüm vatandaşlarımızı maskeli dolaşmaya davet ediyoruz. Saat ikiden itibaren platform gönüllülerimiz maske dağıtımı yapacaklardır..."