Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Elbistan Meslek Yüksekokulunda (MYO),  eğitim dönemi boyunca toplanan atıklar geri dönüşüm için gönderildi.

Okul Müdürü Doç. Dr. Hanifi Binici, yaptığı açıklamada, öğrenciler bir yıl boyunca atık malzeme biriktirdiğini belirtti.

MYO olarak çevreci uygulamalara önem verdiklerini belirten Binici, şöyle konuştu:

"Dünya Çevre Günü nedeniyle okulumuzda yıl içerisinde toplandığımız dönüşümü olan pet şişe ve kağıt atıklarını döşüme gönderdik. Atık malzemelerin değerlendirilmesi dünyanın her yerinde araştırılan bir konudur. Dünya literatüründe 'atık' kelimesi artık farklı değerlendiriliyor. Mutlaka değeri olan bir malzeme olarak görülüyor. Bizde pet şişelerimizi ekonomik anlamda sembolik rakam bile olsa değerlendirilmesini önemsiyoruz."

Atık pet şişeden çimentosuz beton üretimi yapmayı planladıklarını vurgulayan Binici, Elbistan'a getirilecek makine ile örnek uygulamalar yapacaklarını ifade etti.

Elbistan'daki Organize Sanayi Bölgesinin (OSB) faaliyete geçmesinin geri dönüşüm çalışmaları açısından önemli hale geleceğini aktaran Binici, "OSB faaliyete geçtiğinde, istihdama yönelik bir dönüşüm sağlamaya çalışacağız. Tabi bütün bu projelerde siyasilerin ve iş adamlarının desteği önemlidir. Üniversiteler bilgi üretir. Bilginin artık gerçeğe dönüştüğünü fark eder ve ürüne dönüşeceği zaman finans desteğine ihtiyaç duyar" diye konuştu. 

Bu arada, MYO bahçesinde Dünya Çevre Günü nedeniyle  ağaç dikildi.